Rukomet

Fenjeraš šokirao Wislu unatoč dobrom nastupu Šime Ivića

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.03.2017.
Fenjeraš šokirao Wislu unatoč dobrom nastupu Šime Ivića
Foto: EPA

21. kolo poljskog prvenstva donijelo je veliko iznenađenje. Wisla je upisala tek drugi ovosezonski prvenstveni poraz i to protiv momčadi koja je do ovog kola držala posljednje mjesto na ljestvici...

Kielce i Wisla dominiraju u Poljskoj, bilježe uglavnom visoke pobjede i gubitak svakog boda izvan međusobnih dvoboja predstavlja iznenađenje. Kada se upiše poraz protiv momčadi koja je na dnu poretka, to je u rangu senzacije s obzirom na ogromne razlike u kvaliteti i širini kadra.

Piotrkow je do ovog kola imao upisane samo tri pobjede, bio je u velikoj seriji poraza te se očekivao lagan posao za Wislu. Međutim dogodilo se upravo suprotno i na kraju je Wisla bila čak na pragu i uvjerljivog poraza.

U 54. minuti domaćin je vodio s visokih 26:20 da bi se onda uplašio pobjede, došlo je do očekivane nervoze i Wisla je uspjela smanjiti na 26:25, ali više od toga nije mogla.

U konačnici potpuno neočekivani ishod koji ipak ne utječe na Wislin plasman u skupini. I dalje je vodeća sa šest bodova prednosti i utakmicom više od Azoty Pulawyija koji drži drugo mjesto. U drugoj skupini Kielce je također na vrhu.

Protiv Piotrkowa najefikasniji kod Wisle bili su Maciej Gebala s pet golova te s po četiri Michal Daszek, Adam Wisniewski i Šime Ivić dok Lovro Mihić nije bio među strijelcima. Kod domaćina po pet golova postigli su Mateusz Goralski i Szymon Wojnowski dok je Sebastian Iskra zabio šest pogodaka.

Poljsko prvenstvo, 21. kolo:
Piotrkow - Wisla 26:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!