Nogomet

Rakitić: “Ovo je Barcelona, najbolji klub na svijetu”, Emery: “Barcelona je sposobna za to”

Nikola Raič • srijeda, 08.03.2017.
Rakitić: “Ovo je Barcelona, najbolji klub na svijetu”, Emery: “Barcelona je sposobna za to”
Foto: EPA

Euforija u redovima Barcelone i nevjerica među gostima. Ipak Unai Emery rekao je ono što najbolje opisuje ovu utakmicu - Barcelona je sposobna za ovakvo čudo...

Barcelona je uspjela učiniti ono što nikome do sada u Ligi prvaka nije uspjelo, okrenuli su 4:0 i to na kakav način. Katalonci su pobijedili Parižane 6:1 u posljednjim sekundama utakmice, pogotkom Sergija Roberta. Scenarij Luisa Enriquea se ostvario i Barcelonu ćemo gledati u četvrtfinalu zahvaljujući trima pogocima u sedam minuta.

Prvi je pred novinare izašao Ivan Rakitić: “Ne mogu vjerovati, zaista nevjerojatno. Niti nakon utakmice, ne mogu vjerovati. Ovo je ludo. Za vjerovati u nešto, potrebno je pokušati napraviti sve kako bi nemoguće pretvorili u moguće.

”Hvala momčadi, ljudima u klubu i navijačima, ovo je zaista poseban dan i teško je reći bilo što. Morali smo vjerovati i nakon 4:0, vidjeli smo što se dogodilo u Super Bowlu. Ovo je Barcelona, najbolji klub na svijetu i želimo nastaviti naš san u Ligi prvaka”, ne skriva oduševljenje hrvatski veznjak.

Samuel Umtiti ističe kako je ovo nešto što nije nikad doživio: “Nikada nisam iskusio ništa ovako. Učinili smo što je trener tražio od nas. Kada igramo s ovakvim pristupom jako smo moćni. Pariz nam je dozvolio da igramo i jednostavno smo ih ‘šetali’. Bili smo spremni.”

Trener Pariza, Unai Emery nije skrivao razočaranje: “Ovo je negativno iskustvo za mene i za klub, ali moramo učiti iz njega. Kada ovo analiziramo, istina je da smo propustili veliku priliku. Prvo poluvrijeme bila je velika greška, nismo uspjeli vršiti pritisak. Branili smo se jako duboko i oni su imali više prilika za gol. Napravili smo pogreške kod oba pogotka u prvom dijelu. U nastavku smo bili mirniji, popravili smo se i imali smo priliku za 3:2. Sudačke odluke nisu išle u našu korist i izgubili smo sve u posljednjim minutama, Barcelona je sposobna za to. U posljednjim minutama bilo je sve ili ništa za njih.”

Josep Maria Bartomeu, Barcelonin predsjednik: “Ovo je povijesni uspjeh koji će se zauvijek pamtiti.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!