Nogomet

Luis Enrique: “Ni djeca ni odrasli nikada neće zaboraviti ovu večer i što se dogodilo ovdje”

Nikola Raič • četvrtak, 09.03.2017.
Luis Enrique: “Ni djeca ni odrasli nikada neće zaboraviti ovu večer i što se dogodilo ovdje”
Foto: EPA

Čudesna večer Barcelone je iza nas, o fenomenalnoj utakmici svoje momčadi imao je što reći i trener na odlasku, Luis Enrique...

Nakon Rakitića, Emeryja i Umtitija, pred novinare je izašao i Luis Enrique: “Teško je riječima opisati ovu večer, bilo je kao u horor-filmu. Imali smo spektakularan start, samo sam jednom imao intenzivniji susret i to kao igrač. Ovo je pobjeda za našu vjeru. Riskirali smo i bili smo svjesni tih rizika. U poluvremenu smo pričali o postizanju trećeg pogotka i to smo učinili, ali onda je Cavani zabio. I nakon toga igrači su pokazali kako vjeruju, jednako kao i navijači na Camp Nouu. Inače ljudi odu deset minuta prije kraja, danas nitko nije otišao ranije.”

Iako je susret usporedio s hororom, Luis Enrique ipak je imao sretan kraj: “U najavi utakmice rekao sam da nam treba šest pogodaka jer je PSG kvalitetna momčad koja može zabiti. Imali smo noć kakvu smo priželjkivali i još uvijek smo u igri.”

”Ovo je ludo, ovo je poseban sport. Ni djeca ni odrasli nikada neće zaboraviti ovu večer i što se dogodilo ovdje. Posvećujem ovu pobjedu svim Barcinim navijačima koji su vjerovali u nas. Bili smo strašno kritizirani nakon prve utakmice. Preboljeli smo traumu iz Pariza i nismo ništa imali za izgubiti danas, jer sve smo izgubili u Parizu. Napravili smo taktičke izmjene i dokazali da imamo kvalitetu okrenuti situaciju. Igrači su izvršili plan igre do savršenstva igrajući s ogromnom željom”, pohvalio je trener svoje igrače.

I predsjednik Pariza, Nasser Al-Khelaifi se osvrnuo na poraz: “Tri tjedna nakon pobjede 4:0, izgubimo 6:1. To je jako, jako teško za prihvatiti.”

I za kraj, legendarni Gary Lineker u svom stilu:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!