Košarka

VIDEO: Šarić nastavlja rušiti rekorde, odličan nastup Zupca u pobjedi Lakersa, Westbrook srušio Spurse

Dario Dodić • petak, 10.03.2017.
VIDEO: Šarić nastavlja rušiti rekorde, odličan nastup Zupca u pobjedi Lakersa, Westbrook srušio Spurse
Foto: EPA

Dario Šarić po tko zna koji put ove sezone predvodio je momčad Philadelphia 76ersa, koja je poražena u gostima kod Portlanda tek u produžetku. Dario je ostvario najbolji učinak karijere, a odličan je bio i Ivica Zubac u prvoj utakmici u dresu Lakersa nakon ozljede...

Dario Šarić popravio je najbolji učinak karijere u porazu Philadelphia 76ersa u gostima kod Portland Trail Blazersa. Slavili su domaćini 114:108 nakon produžetka, fenomenalnu partiju u dresu Portlanda imao je Jusuf Nurkić.

U odličnoj utakmici u Portlandu Robert Covington je sa zvukom sirene donio produžetak Philadelphiji (97:97), no u produžetku je domaća momčad bila bolja i sa 17:11 osigurala pobjedu.

Bivši igrač Cedevite, Jusuf Nurkić, odigrao je sinoć najbolju utakmicu svoje NBA karijere, predvodio je Portland s 28 koševa, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada. Damian Lillard dodao je 24 poena, C.J. McCollum zaustavio se na 23 ubačaja.

Dario Šarić ponovno je bio fantastičan u dresu 76ersa, koje je s 28 poena (2/3 za 1, 7/9 za 2, 4/7 za 3), devet skokova, asistencijom i dvije ukradene lopte predvodio protiv Trail Blazersa. Još je jednom ove sezone popravio učinak karijere po broju poena.

Robert Covington dodao je 24 poena i 13 skokova, u redove ozljedama izmučenih gostiju iz Philadelphije vratio se Jahlil Okafor, večer je okončao s 24 poena i 13 skokova.

Los Angeles Lakersi napokon su došli do pobjede. U gostima kod Phoenix Sunsa slavili su 122:110 i prekinuli niz od osam uzastopnih poraza.

Lakerse je do pobjede vodio odlični D'Angelo Russell s 28 poena, Jordan Clarkson pridodao je 19 koševa, a sjajan je bio i Ivica Zubac, koji je u prvoj utakmici nakon ozljede kvadricepsa odigrao 17 minuta i za to vrijeme ubacio 14 koševa (0/1 za 1, 7/13 za 2), uz tri skoka, ukradenu loptu i dvije blokade.

Devin Booker bio je najbolji kod Sunsa s 23 poena, 18 je dodao Chriss, T.J. Warren zaustavio se na 17 koševa i 13 skokova.

Što manje poena postigne Russell Westbrook to su veće šanse Oklahoma City Thunderu doći do pobjede. Sinoć je Westbrook upisao 31. triple-double sezone, ali sa "samo" 23 poena, predvodio je svoju momčad do velike pobjede 102:92 protiv San Antonio Spursa.

Uz 23 poena ubilježio je 13 skokova i 13 asistencija te se tako izjednačio na drugoj poziciji svih vremena s Wiltom Chamberlainom, koji je u sezoni 1967./1968. imao 31 triple-double. Još je samo Oscar Robertson ispred njega, u sezoni 1961./1962. imao je 41 triple-double učinak.

"To je blagoslov, čovječe. Svaki dan izlaziš na parket i natječeš se, trudiš se natjecati na visokom nivou. Kad god te se spomene u kontekstu takvih velikana, to je blagoslov. Ne uzimam to zdravo za gotovo", rekao je Westbrook nakon pobjede nad Spursima.

Veliki plus za Thundere bila je činjenica da Spursi nisu mogli računati na Kawhija Leonarda u posljednjoj četvrtini jer ga je u jednom ulazu pod koš nenamjerno u glavu udario Victor Oladipo.

"Dobio je udarac u usta ili u obraz ili u glavu, tako nekako. Nisam siguran koje je točno, trener je zaključio da je bolje da ne igra. Pobijedili bi nas svejedno. I da je Kawhi igrao u posljednjoj četvrtini, da su oni nastavili igrati kako su igrali i da smo mi nastavili igrati kako smo igrali, pobijedili bi nas. Nikada ne smišljamo izlike. Jednostavno su nas isprašili", rekao je trener Spursa Gregg Popovich nakon utakmice.

Oladipo je za Oklahomu ubacio 20 poena, Enes Kanter s klupe je pridodao 14 koševa i deset skokova. Iako nije odigrao posljednju četvrtinu Leonard je bio najbolji strijelac Spursa s 19 koševa, poen manje ubacio je Pau Gasol, na 17 koševa zaustavio se LaMarcus Aldridge.

Aktualni NBA prvaci, ozljedama izmučeni Cleveland Cavaliersi, upisali su treći uzastopni poraz, peti u posljednjih sedam utakmica. U gostima kod Detroit Pistonsa poraženi su 106:101 zahvaljujući sjajnom ulasku Pistonsa u posljednju četvrtinu (13:0).

Domaću su momčad do pobjede predvodili Reggie Jackson s 21 poenom i Andre Drummond s 20 poena i 16 skokova. Kompletna prva petorka Pistonsa bila je dvoznamenkasta (Caldwell-Pope i Harris po 15, Morris 12 koševa).

Cavsi nisu mogli računati na ozlijeđene Kevina Lovea, Kylea Korvera i Andrewa Boguta, potonji će zbog loma noge propustiti ostatak sezone. Prvake je predvodio za zakucavanja raspoloženi LeBron James s 29 koševa, 13 skokova i deset asistencija. Kyrie Irving dodao je 27 koševa, Chaning Frye 15, nedovoljno protiv raspoloženih Pistonsa.

NBA, rezultati:
Detroit - Cleveland 106:101
Memphis - L.A. Clippers 98:114 (Gasol 20 koševa/Rivers 20 koševa)
Oklahoma City - San Antonio 102:92
Portland - Philadelphia 114:108p
Phoenix - L.A. Lakers 110:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2017. u 17:28
    Nemamo mi pravo bildat hype u zadnje vrime niti s jednim momcadskim sportom a posebno kosarkom. Trenutno veseli individualni kvalitet i kvantitet nasih kosarkasa ali daleko smo mi od medalje. Puno faktora utjece na uspjeh ekipe jer ipak je to momcadski sport.
    Obrisan korisnik
  • maxi10.03.2017. u 13:00
    Nema sumnje da nasi igraci rasturaju u nba-u ali ne znam po cemu to garantira da na eurobasketu mozemo do medalje, puno vise igraca se ukljucuje u tu pricu, sto nasih koji nisu ni priblizno na tom nivou, sto drugih koji su na vecem nivou od ovih nasih koji nisu na tom nivou. Daj boze medalju ali ne... [više na forumu]
    maxi
  • Obrisan korisnik10.03.2017. u 12:03
    Svaka čast i Dariju i Babi šta rade zadnjih mjesec i pol dana. Znam da to nije garancija ničega na Eurobasketu, ali kao košarkaškom laiku čini mi se da su u takvoj formi da bi nam sami donijeli medalju. Naravno čestitke i ostalim našim momcima koji pronose slavu hr košarke u svijetu, doći će dan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik