Tenis

Karlović poput Ćorića poražen na startu od igrača iz kvalifikacija

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2017.
Karlović poput Ćorića poražen na startu od igrača iz kvalifikacija
Foto: EPA

Ivo Karlović ostao je bez pobjede u Indian Wellsu. Slično kao i Borna Ćorić, poražen je od igrača koji je igrao u kvalifikacijama, samo još uvjerljivije...

Loš meč odradio je Ivo Karlović u drugom kolu Indian Wellsa. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je igrao protiv lucky losera Yoshihita Nishioke, Japanca koji je dosad najbolje rezultate ostvarivao na Challengerima, a sada se polako probija i na ATP Tour.

Japanac je u posljednjem kolu kvalifikacija visoko poražen od Eliasa Ymera koji mu je prepustio samo četiri gema, ali kao sretni gubitnik ušao je u glavni ždrijeb i tamo uzvratio Ymeru i svladao ga sa 6:4, 6:1.

Protiv Karlovića odigrao je dosta dobro, one rijetke prilike koje su mu se pružile ujedno je i iskoristio dok se u prvom setu u dva gema uspio spasiti od gubitka servisa.

Karlović je svoje prilike propustio u drugom i šestom gemu prvog seta kada je propustio ukupno sedam break lopti te je kažnjen u završnici seta pri rezultatu 4:4. Nishioka je tu stigao do prve prilike i 15:40, odmah ju je iskoristio i mirno priveo set kraju.

Drugi set bio je gotov kada je Karlović ponovno izgubio servis i Nishioka poveo s 4:3, nakon toga Ivo je dodatno pao i nije osvojio niti gem do kraja meča.

Ovo je Karloviću već peti uzastopni poraz dok Nishioka prvi put u karijeri odlazi tako daleko na Masters 1000 turniru. U trećem kolu igrat će protiv Tomaša Berdycha ili Björna Fratangela.

Indian Wells, drugo kolo:
Yoshihito Nishioka (Japan, LL) - Ivo Karlović (Hrvatska, 19) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!