Tenis

Dvije nositeljice bez trećeg kola, lagane pobjede za Wozniacki i Kerber

Branimir Korać • subota, 11.03.2017.
Dvije nositeljice bez trećeg kola, lagane pobjede za Wozniacki i Kerber
Foto: EPA

U subotnjim susretima drugog kola u Indian Wellsu kod tenisačica već dvije nositeljice završile su s nastupom. Julia Putinceva i Carla Suarez Navarro upisale su poraz u dva seta...

Caroline Wozniacki odlično je krenula s nastupom u Indian Wellsu. Na startu je za protivnicu imala Magdu Linette iz Poljske kojoj je prepustila samo tri gema i glatko ju je svladala sa 6:0, 6:3. Linette je prošlog tjedna u Kuala Lumpuru došla do polufinala, uspješno je odradila dva meča u kvalifikacijama i prvo kolo Indian Wellsa, međutim Wozniacki je bila prejaka i glatko je slavila. Dankinja je tijekom cijelog susreta prepustila samo jednu break priliku Linette koju ova nije iskoristila.

Andrea Petković ne briljira ove sezone, a ždrijeb joj je u drugom kolu Indian Wellsa donio budući svjetski broj jedan, sunarodnjakinju Angelique Kerber. Otkazom nastupa Serene Williams, Kerber se vraća na broj jedan nakon ovog turnira bez obzira na ostvaren rezultat, a njega je otvorila dobro, glatkom pobjedom protiv Petković.

Poraz od Pauline Parmentier potvrdio je da je Julia Putinceva u padu forme. Kazahstanka je u susret ušla kao favorit i u nekim ranijim danima glatko bi slavila, ali ovdje je Parmentier dosta glatko došla do pobjede uz samo pet izgubljenih gemova. Nakon poraza od Bellis na startu turnira u Dubaiju, svakako novo veliko razočaranje za Juliju Putincevu.

Carla Suarez Navarro daleko je od svoje prave forme za što su krivi problemi s ramenom zbog kojih je bila prisiljena i otkazati nastup u Dubaiju. Nakon toga upisala je neočekivani poraz na startu turnira u Kuala Lumpuru, a ništa bolje nije bilo niti u Indian Wellsu gdje je izgubila od Čehinje Katerine Siniakove u dva seta.

Indian Wells, drugo kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 13) - Magda Linette (Poljska, Q) 6:3, 6:0
Angelique Kerber (Njemačka, 2) - Andrea Petković (Njemačka) 6:2, 6:1
Pauline Parmentier (Francuska) - Julia Putinceva (Kazahstan, 27) 6:2, 6:3
Katerina Siniakova (Češka) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 23) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!