Zimski sportovi

Austrijanci slavili prvi put nakon 2014., Kraft preuzeo vodstvo na turneji

Branimir Korać • subota, 11.03.2017.
Austrijanci slavili prvi put nakon 2014., Kraft preuzeo vodstvo na turneji
Foto: EPA

Drugo natjecanje na Raw Air turneji bilo je ono momčadsko u kojem su pobjedu odnijeli Austrijanci. U pojedinačnom poretku turneje vodeću poziciju od Andreasa Wellingera preuzeo je Stefan Kraft...

Od 2014. godine Austrija je čekala na momčadsku pobjedu u Svjetskom kupu. Napokon ju je dočekala u Oslu gdje je slavila u sklopu Raw Air turneje.

Michael Hayboeck i Stefan Kraft donijeli su najveći dio bodova, a doprinos u pobjedi pružili su i Manuel Fettner i Markus Schiffner.

Iako je Hayboeck imao najduži skok dana od 140 metara, Kraft je bio taj koji je donio najviše bodova i to 140.3 skokom od 133 metra u prvoj seriji.

Iza Austrije na drugo mjesto plasirala se Njemačka s 12 bodova manje dok je treće mjesto zauzela Poljska koja je imala vrlo raspoloženog Piotra Zylu, ali ostali nisu bili na tako visokoj razini.

Norvežani su ostali četvrti sa samo tri i pol boda iza Poljske, a dolaska na postolje stajao ih je loš skok Roberta Johanssona iz prve serije kada je skočio samo 114.5 metara.

U ukupnom poretku na vrh je izbio Stefan Kraft koji vodi ispred Petera Prevca i Andreasa Wellingera, a odmah uz njih je i Piotr Zyla s minimalnim zaostatkom. Prednost Krafta nad Prevcom iznosi devet bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!