Tenis

Nick Kyrgios još jednom koban za Novaka Đokovića

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2017.
Nick Kyrgios još jednom koban za Novaka Đokovića
Foto: EPA

Drugi nositelj turnira u Indian Wellsu Novak Đoković poražen je u osmini finala. Bolji je bio Nick Kyrgios, Australac koji ga je svladao i nedavno na turniru u Acapulcu...

Nick Kyrgios i drugi put u kratko vrijeme bio je bolji od Novaka Đokovića. U oba meča mladi Australac slavio je u dva seta tako da Đoković još uvijek čeka na prvi osvojeni set protiv Kyrgiosa.

Prije manje od dva tjedna u Acapulcu Kyrgios je odnio pobjedu 7:6, 7:5 da bi u osmini finala Indian Wellsa bio još uvjerljiviji sa 6:4, 7:6.

Đoković nije bio pravi dosta gestikulacija i priče sa svojim taborom, više pogrešaka nego što je to uobičajeno dok je s druge strane Kyrgios bio miran, dobro je pogađao i frustrirao drugog igrača svijeta.

U prvom setu do breaka je došao već u prvom gemu i nakon toga u još dva gema imao break prilike. S druge strane Đoković nije uspio zaprijetiti na servisu Kyrgiosa i set je otišao na stranu Australca sa 6:4.

Niti u drugom setu Đoković nije imao nijednu break loptu, a Kyrgios je, pak, kod 5:5 imao dvije prilike za oduzimanje servisa. Ako već tu nije došao do prednosti, odmah na startu 13. igre se odvojio i sa 7:3 priveo meč kraju.

Dalje je prošao i Jack Sock i to preokretom protiv Maleka Jazirija kojeg je svladao s 4:6, 7:6, 7:5.

Indian Wells, osmina finala:
Nick Kyrgios (Australija, 15) - Novak Đoković (Srbija, 2) 6:4, 7:6(3)
Jack Sock (SAD, 17) - Malek Jaziri (Tunis) 4:6, 7:6(1), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg16.03.2017. u 11:22
    Opcenito, nesto se sprema u svijetu tenisa. Jeli ove godine kraj dominaciji big foura na GSovima i Mastersima? Andy je izgorio nakon sto je postao broj jedan. Ove godine ni sjena one igre. Novak izgorio nakon Roland Garossa i nema vise tu zelju. Rafa je bez obzira na finale AO jos pod znakom... [više na forumu]
    interreg
  • interreg16.03.2017. u 11:08
    Racunajuci samo rezultate ove godine je 20 na svijetu. Nestala motivacija? Ili ipak forma?
    interreg
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 10:50
    Đoković nikako da povrati svoju nekadasnju formu; blizi je Wawrinki i ostalim tenisacima nego prvoj poziciji :(
    Obrisan korisnik