Tenis

Cuevas iznenadio Goffina, Nishikori ponovno u četvrtfinalu

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2017.
Cuevas iznenadio Goffina, Nishikori ponovno u četvrtfinalu
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta osmine finala u Indian Wellsu gdje je 11. nositelj David Goffin upisao poraz, ali zato su očekivane pobjede ubilježili Kei Nishikori i Pablo Carreno Busta...

Niz srpskog kvalifikanta Dušana Lajovića zaustavljen je u osmini finala. Pablo Carreno Busta bio je bolji u dva seta i upisao je pobjedu 6:4, 7:6. Ovo nije bio njihov prvi međusobni dvoboj, dosad su odigrali tri susreta i nakon ovog četvrtog omjer je 2-2. U tri prijašnja pobjednik je slavio u tri seta.

Drugu godinu zaredom Kei Nishikori prolazi u četvrtfinale u Indian Wellsu. Protiv Donalda Younga imao je krizno razdoblje početkom drugog seta kada je gubio s 4:1, ali nakon toga nanizao je pet gemova i otišao do pobjede 6:2, 6:4.

"Početkom drugog seta počeo je igrati puno bolje. Malo je više ušao u teren, a ja sam napravio korak unatrag. Međutim nakon 4:1 zaigrao sam agresivnije, preuzeo inicijativu i sretan sam svojom trenutnom formom", kaže Nishikori.

Iznenađenje je priredio Pablo Cuevas koji je u tri seta svladao Davida Goffina. Cuevas ima veliku priliku za prolaz u osminu finala, protivnik će mu biti Carreno Busta protiv kojeg nikako nije bez šanse.

Indian Wells, osmina finala:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 21) - Dušan Lajović (Srbija, Q) 6:4, 7:6(5)
Kei Nishikori (Japan, 4) - Donald Young (SAD) 6:2, 6:4
Pablo Cuevas (Urugvaj, 27) - David Goffin (Belgija, 11) 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!