Rukomet

Vrlo dobri nastupi Štrleka i Ivića u pobjedama najboljih poljskih momčadi

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2017.
Vrlo dobri nastupi Štrleka i Ivića u pobjedama najboljih poljskih momčadi
Foto: EPA

Poljaci su na rasporedu imali susrete 22. kola, a Wisla i Kielce glatko su slavili na domaćem parketu. Ponajbolji pojedinci u svojim momčadima bili su Šime Ivić i Manuel Štrlek...

Šime Ivić nastavlja s odličnim igrama u dresu Wisle. U sklopu 22. kola poljskog prvenstva Wisla je ugostila Szszecin i svladala ga s visokih 41:22 te tako prekinula pobjedničku seriju gostiju.

Szczecin je donedavno imao vrlo skromnu sezonu, bio je na samo tri pobjede, ali onda je slavio četiri puta zaredom i vratio se u borbu za doigravanje. No, toj seriji došao je kraj, što i nije iznenađenje s obzirom na razliku u kvaliteti.

Wislu su do pobjede predvodili Ivić sa sedam golova iz devet pokušaja te s po pet golova Valentin Ghionea i Gilberto Duarte dok je Lovro Mihić dodao tri gola uz jedan promašaj. Kod poraženih po pet golova postigli su Michal Bruna, Pawel Krupa i Mateusz Zaremba.

Kielce je također imalo lagan posao, ugostio je Chobry Glogow i uvjerljivo slavilo 36:24. Dok se Wisla oporavljala od potpuno neočekivanog poraza protiv Piotrkowa, Kielce je samo nastavilo veliku seriju pobjeda.

Ova pobjeda stigla je nakon što je Kielce potvrdilo da će Manuel Štrlek nositi dres ove momčadi još i sljedeću sezonu, ali da neće produžiti ugovor i promijenit će sredinu.

Upravo Štrlek odigrao je vrlo dobru utakmicu te predvodio pobjednika sa šest postignutih pogodaka dok su po pet dodali Branko Vujović i Darko Đukić. Filip Ivić skupio je četiri obrane. Kod poraženih Kamil Sadowski postigao je šest golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9216.03.2017. u 22:30
    šteta Ivića,može toliko puno dati za repku, ali jbg to je mjesto rezervirano za sakatog šebetića
    tomahawk92