Košarka

VIDEO: Ivica Zubac počastio se sjajnim nastupom za rođendan, Bogdanović i Šarić solidni u pobjedama

Dario Dodić • subota, 18.03.2017.
VIDEO: Ivica Zubac počastio se sjajnim nastupom za rođendan, Bogdanović i Šarić solidni u pobjedama

Dok su u Hrvatskoj slavili njegov 20. rođendan Ivica Zubac igrao je odličnu utakmicu za Lakerse protiv Bucksa, Dario Šarić pojavio se tek u trećoj četvrtini za 76erse i ipak došao do dvoznamenkastog učinka, a dvoznamenkast je bio i Bojan Bogdanović u pobjedi Wizardsa...

AUTOR: Lovre Bilonić

Zanimljivo je bilo u Los Angelesu gdje su Lakersi pošteno namučili Milwaukee Buckse. Imali su Bucksi 18 koševa prednosti, ali su se Lakersi potpuno vratili u igru i došli na samo tri poena zaostatka u posljednjim sekundama, ali za više od toga nije bilo snage, Bucksi su došli do osme pobjede u posljednjih devet utakmica, slavili su 107:103.

U nervoznoj utakmici čak su trojica igrača bila isključena, sve zbog grubog prekršaja Malcolma Brogdona nad Nickom Youngom u završnici treće četvrtine. Young ga je gurnuo nakon faula, upleo se i igrač Bucksa Greg Monroe, a zatim i igrač Lakersa D'Angelo Russell, kao i Ivica Zubac, a zatim i svi drugi igrači s parketa. Na kraju su iz igre izbačeni Young, Russell i Monroe.

Gužvu je prokomentirao i trener Lakersa Luke Walton: "Obožavam to. To je ono što moraju učiniti u takvim situacijama. Rekao bih da je Monroe bio nervozan jer ga je Zubac ubijao u pojam na parketu čitavu utakmicu". Nakon naguravanja Lakersi su zaigrali bolje i počeli stizati Buckse, koji su ipak u završnici izdržali i došli do važne pobjede u utrci za naslov.

Khris Middleton s 30 je koševa predvodio Buckse, 26 je postigao Giannis Antetokounmpo, ali je morao napustiti igru zbog šest osobnih pogrešaka. Još su Monroe (12 koševa) i Snell (10 koševa) bili dvoznamenkasti kod Bucksa.

Lakerse je s 21 poenom predvodio Jordan Clarkson, a još je jednom sjajnu rolu imao Ivica Zubac. Dok su u Hrvatskoj slavili njegov 20. rođendan Ivica je ubilježio 18 koševa (9/15 za 2), osam skokova i asistenciju, a prava je šteta što mu trener Walton nije dao priliku u posljednjoj četvrtini kada se lomila utakmica, no Lakersi su trenutno u fazi kad im je važnije izgubiti. Inače, Zubac je još jednom susret započeo u prvoj petorci.

Teško je povjerovati, ali iako Robert Covington i pogotovo Dario Šarić nisu imali svoju večer, Philadelphia 76ersi svladali su na domaćem parketu Dallas Maverickse s 42 koša razlike, 116:74. Bila je to najveća pobjeda 76ersa ove sezone i najteži poraz Dallasa.

Doduše, rezultat puno govori i o slaboj igri Mavsa, koji su nakon osam uzastopnih pobjeda u međusobnim dvobojima napokon poraženi od strane 76ersa. Posebno je raspoložen bio Justin Anderson, koji je nedavno došao u Philadelphiju upravo iz Dallasa.

Anderson je s 19 poena i osam skokova predvodio 76erse, Covington je na kraju sjajnom trećom četvrtinom popravio brojke i došao do 18 koševa i devet skokova. Richaun Holmes dodao je 17 poena. Dario Šarić na kraju je odigrao 26 minuta i za to vrijeme upisao deset poena (4/4 za 1, 3/7 za 2, 0/2 za 3), sedam skokova, pet asistencija, ukradenu loptu i blokadu. Solidan učinak s obzirom da je na poluvremenu na kontu koševa imao nulu, sve je koševe ubacio u trećoj četvrtini, u posljednjoj je dionici igre nakon tri minute napustio igru.

Mavse je s 14 poena predvodio Dwight Powell, na 11 se poena zaustavio J.J. Barea, Dirk Nowitzki ubacio je deset koševa.

Iako Chicago Bullsi nisu bili daleko od iznenađenja u prvoj utakmici bez ozlijeđenog Dwyanea Wadea, Washington Wizardsi bili su prejaki i na domaćem su parketu slavili sa 112:107, uz rekordnu večer Johna Walla. Imali su priliku Bullsi za izjednačenje četiri sekunde prije kraja, no Jimmy Butler nije pogodio iz teške pozicije.

Slavili su Wizardsi na krilima sjajnog Walla koji je ostvario najbolji učinak karijere kada su u pitanju asistencije, susret je završio s 14 koševa i čak 20 asistencija. Bradley Beal predvodio je Wizardse s 24 koša. Bojan Bogdanović odigrao je 25 minuta, iako ga šut nije posebno išao ponovno je bio dvoznamenkast, utakmicu je završio s 12 poena (3/6 za 2, 2/6 za 3) i tri skoka.

Butler je s 28 poena predvodio Bullse, Robin Lopez večer je okončao s 25 poena i 12 skokova. Nikola Mirotić dodao je s klupe 15 poena.

Orlando Magic je na gostovanju kod Phoenix Sunsa prekinuo niz od četiri poraza i ubilježio pobjedu 109:103. Najbolji je kod Magica bio Evan Fournier s 25 poena, večer nakon što je Orlando izgubio od Golden State Warriorsa s 30 koševa razlike.

Nikola Vučević dodao je 18 koševa i 17 skokova, Aaron Gordon koš manje, dok se Terrence Ross zaustavio na 14 poena. Mario Hezonja odigrao je 16 minuta i bio poprilično slab. Večer je završio s tri poena (1/2 za 1, 1/4 za 2, 0/1 za 3), dva skoka, asistencijom i dvije ukradene lopte. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

Sunse je s 26 poena predvodio T.J. Warren, 19 je koševa dodao Tyler Ulis.

New Orleans Pelicansi su bez DeMarcusa Cousinsa došli do velike pobjede 128:112 protiv Houston Rocketsa. Najviše na pobjedi Pelicansi mogu zahvaliti Solomonu Hillu, koji je utakmicu završio s najboljim učinkom karijere, ubacio je 30 koševa.

Hill je prije susreta s Rocketsima bio poznat kao defenzivac, sa samo 6,5 poena po utakmici: "Izgledao je sjajno. Bio je agresivan, igrač koji je samo radio ono što su momčad i trener tražili od njega. Izaći na parket i imati ovakvu večer ogromna je stvar za njega, ogromna i za nas", rekao je Anthony Davis, koji je u pobjedu Pelicansa ugradio 24 koša i 15 skokova. Jrue Holiday dodao je 19 poena.

James Harden odigrao je u dresu Rocketsa još jednu sjajnu partiju, ali nije imao pravu podršku suigrača. Harden je upisao novi triple-double, večer je završio s 41 poenom, 14 skokova i 11 asistencija. Lou Williams dodao je 14 koševa, Harrell 13, a Gordon 12 poena, nitko više među Rocketsima nije bio dvoznamenkast.

NBA, rezultati:
Philadelphia - Dallas 116:74
Washington - Chicago 112:107
Brooklyn - Boston 95:98 (Lopez 23 koša/Crowder 24 koša, 12 skokova)
Detroit - Toronto 75:87 (Jackson 20 koševa/Ibaka 17 koševa)
New Orleans - Houston 128:112
Miami - Minnesota 123:105 (Whiteside 23 koša, 14 skokova/Towns 31 koš, 11 skokova)
Phoenix - Orlando 103:109
L.A. Lakers - Milwaukee 103:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!