Tenis

90. titula u karijeri za Rogera Federera, Wawrinka poražen 20. put

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.03.2017.
90. titula u karijeri za Rogera Federera, Wawrinka poražen 20. put
Foto: EPA

23. međusobni dvoboj Rogera Federera i Stana Wawrinke dogodio se u finalu turnira u Indian Wellsu gdje je uspješniji bio Federer i 20. put u karijeri svladao mlađeg sunarodnjaka...

Može Stan Wawrinka biti ispred Rogera Federera na ATP ljestvici, ali svejedno ga ne može pobijediti. Samo tri puta Wawrinka je bio uspješniji u međusobnim dvobojima i to sva tri puta na zemljanoj podlozi dok je na bržim podlogama Federer apsolutno dominantan.

Novi dvoboj dogodio se u Indian Wellsu i samo je potvrđeno da Wawrinka ne može Federeru i dalje ništa na ovakvoj podlozi. Oba seta veliki Roger riješio je u samoj završnici, stvarao je pritisak s kojim se Wawrinka nije mogao nositi i na kraju je slavio sa 6:4, 7:5 i tako stigao do 90. titule u singlu u karijeri.

Na putu do finala Federer je imao malo i sreće, u četvrtfinalu nije morao na teren nakon što je Nick Kyrgios predao meč bez borbe, a upravo taj dvoboj očekivao se s posebnim zanimanjem. Kyrgios je dva puta u kratko vrijeme svladao Novaka Đokovića bez izgubljenog seta i bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se snašao protiv Federera.

S druge strane Wawrinka je bio u punom pogonu, protiv Yoshihita Nishioke i Dominica Thiema morao je igrati i tri seta dok Federer nije izgubio niti set.

U finalnom dvoboju sve do desetog gema nije bilo breakova niti prilika za njih. Tada Federer dolazi do prve break lopte, odmah ju koristi i sa 6:4 uzima prvi set.

Koliko je dobro završio prvi, toliko je loše otvorio drugi set. Odmah je izgubio servis u prvom gemu, propustio je dvije break lopte za ekspresni povratak u drugom gemu, ali što nije tada napravio, napravio je kod 2:1. Stigao je do 15:40 i vratio se u set.

Do kraja seta obojica su čvrsto držali svoj servis, sve do 12. gema gdje Federer po poučku iz prvog seta dolazi do set lopte, ovaj put i meč lopte, koju odmah koristi i sa 6:4, 7:5 uzima pobjedu.

Ovo mu je peta titula u Indian Wellsu. Prvu je osvojio 2004. godine pobjedom protiv Tima Henmana, 2005. svladao je Lleytona Hewitta, 2006. Jamesa Blakea, 2012. godine Johna Isnera i sada Stana Wawrinku. 2014. i 2015. godine u finalu je gubio od Novaka Đokovića.

Indian Wells, finale:
Roger Federer (Švicarska) - Stan Wawrinka (Švicarska) 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo920.03.2017. u 16:22
    nema Dokovica i Murraya i jos mu svi na turniru pustili da pobjedi.. ha ha kakvi ste vi šupci... vi bi i Bogu manu našli jer to je vas zivot samo kme kme...
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik20.03.2017. u 10:49
    Murray i Djokovic vec neko vrijeme igraju sa ozljedom desnog lakta, te "neocekivano" ispadaju iz turnira; odlican timing za Federera oboriti jos poneki rekord ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2017. u 09:31
    Kad mačke nema, miševi kolo vode..
    Obrisan korisnik