Košarka

VIDEO: Stipčević i Perić vrlo dobri, porazi talijanskih klubova

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2017.
VIDEO: Stipčević i Perić vrlo dobri, porazi talijanskih klubova

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Fibine Lige prvaka, a u njima su zapažene uloge igrali Rok Stipčević i Hrvoje Perić, ali njihovim momčadima to nije bilo dovoljno za pobjedu...

Ludwigsburg odnosi veliku pobjedu iz Turske s gostovanja kod Banvita. Domaćin je u ovu seriju ušao kao favorit, ali od početka nije sve išlo prema planu Turaka koji su se našli u zaostatku i u nastavku susreta nisu uspjeli to nadoknaditi. U zadnjoj četvrtini Banvit je malo smanjio zaostatak, ali ne i okrenuo susret. Turcima je ipak važno da su barem zadržali neizvjesnost uoči uzvrata bez obzira što ih u Njemačkoj očekuje težak posao.

Kelvin Martin s 19 poena i Drew Crawford s 18 poena i sedam skokova bili su najbolji kod pobjednika, a u domaćem sastavu Gašper Vidmar ubacio je 20 poena dok je Jordan Theodore dodao 18 uz sedam asistencija.

Asvel i Iberostar odigrali su 62:62, a poraz domaćina spriječio je tricom šest sekundi prije kraja Nikola Dragović. Bez obzira na taj ubačaj Dragovića, gosti su zadovoljniji rezultatom, na svom terenu vrlo su opasni i bit će ih teško iznenaditi u uzvratu.

Marius Grigonis sa 16 poena predvodio je Iberostar dok je Aaron Doornekamp dodao 12 uz sedam skokova. Kod Asvela Walter Hodge ubacio je 12 poena, a Dragović 11 uz osam skokova.

Sve ostaje otvoreno u dvoboju između Karsiyake i Venezije. Prvi susret u Turskoj završio je pobjedom Karsiyake 74:71 čime Talijani na svom terenu imaju dobru priliku napraviti preokret i izboriti prolaz.

U svakom slučaju dobar rezultat za Veneziju za što zasluge dobrim dijelom nosi i Hrvoje Perić koji je odigrao vrlo dobrih 26 minuta te za to vrijeme ubacio 16 poena (7/9 za dva, 1/1 za tri) čemu je dodao i četiri skoka.

Teži posao imat će Rok Stipčević sa Sassarijem nakon poraza kod Monaca 73:62. Monaco je jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule, a to je potvrdio i u ovom dvoboju.

Stipčević je bio jedini raspoložen kod Sassarija koji osim njega nije imao nijednog dvoznamenkastog u svojim redovima. Hrvatski reprezentativac susret je završio s 32 minute na parketu i 17 ubačenih poena (4/6 za tricu) te šest podijeljenih asistencije.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Banvit - Ludwigsburg 87:92
Asvel - Iberostar Tenerife 62:62
Pinar Karsiyaka - Venezia 74:71
Monaco - Dinamo Sassari 73:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!