Nogomet

Kako su igrali: Modrić i Kalinić prednjačili u vrlo važnoj pobjedi

Branimir Korać • petak, 24.03.2017.
Kako su igrali: Modrić i Kalinić prednjačili u vrlo važnoj pobjedi
Foto: FaH

U važnoj pobjedi protiv Ukrajine, posebno su se istaknuli Nikola Kalinić kao najopasniji hrvatski igrač i strijelac jedinog pogotka te Luka Modrić koji je odradio ogroman posao u sredini terena...

Danijel Subašić - Vratar Monaca odradio je dobro posao, imao je nekoliko sigurnih intervencija i posebno važne one kada je branio udarce Jarmolenka u prvom dijelu i Konopljanke iz slobodnog udarca u drugom dijelu. Jedna nesigurna intervencija nakon ubačaja iz kornera, mogla je biti skupa.

Matej Mitrović - Nakon ozljede Vedrana Ćorluke, Mitrović je uskočio u prvih 11 i vrlo dobro odradio svoj dio posla. Zajedno s Domagojem Vidom izgledao je vrlo dobro u središnjici obrane kroz koju Ukrajinci nisu tako lako prolazili.

Domagoj Vida - Došao je na pripreme ozlijeđen, ali zakrpan je i prema običaju odradio dobar posao u obrani. S Mitrovićem nije tako često igrao, ali to se nije toliko osjetilo, Vida je ponovno bio pravovremen i s vrlo malo pogrešaka. Jednom je u prvom dijelu kratko odbio loptu koja je nakon toga došla do Jarmolenka, ali srećom bez posljedica.

Tin Jedvaj - Bolji u prvom nego u drugom poluvremenu kada je malo pao i nakon jedne njegove pogreške i loše zahvaćene lopte, Ukrajinci su mogli doći do pogotka. Imao je nekoliko lošijih postavljanja u drugom dijelu, Ukrajina je tu zaprijetila ulascima iza leđa, ali nije došla do pogotka. U prvom dijelu vrlo dobar, spriječio pogodak nakon pogreške Subašića.

Josip Pivarić - U prvom poluvremenu davao je za pravo svima koji tvrde kako je lijevi bok najveći problem Hrvatske u fazi obrane. Jarmolenko ga je u nekoliko navrata uništio, Dinamov branič izgledao je dosta loše u fazi obrane, ali u drugom dijelu bio je bolji. Prema naprijed opasniji s nekoliko solidnih ubačaja, ali njemu je ipak primarna faza obrane.

Milan Badelj - Korektno odrađen posao u veznoj liniji, Badelj se nije previše vidio, ali nisu se previše vidjeli niti njegovi izravni protivnici. Nije griješio, bio je koncentriran na zaustavljanje ukrajinskih napada i to je radio dobro.

Luka Modrić - Rastrčan i vrlo dobar, odigrao važnu ulogu kod jedinog hrvatskog pogotka, a i sam je mogao biti strijelac. Bio ga je pun teren, s nizom poteza potvrdio da je jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji, a onih nekoliko krivo dodanih lopti ćemo zaboraviti. Modrić je definitivno bio jedan od najboljih aktera ovog susreta.

Ivan Rakitić - Zajedno s Modrićem sudjelovao kod prvog pogotka, skrenuo je petom loptu do Kalinića i poput Luke mogao je i sam u nekoliko navrata do pogotka. Odrađivao u prvom dijelu dobar posao u pritisku na ukrajinsku obranu, pogurnut prema naprijed izgledao je dobro.

Marcelo Brozović - Marcelo se nije previše vidio u napadačkim akcijama, ali je odrađivao dobar posao u zatvaranju tog desnog boka gdje je konstantno pomagao Jedvaju. Nije toliko pozicijski ispadao što zna biti slučaj i s taktičke strane odrađivao je dobar posao.

Mario Mandžukić - Neće ga gol, vidjelo se to i kod one sjajne prilike u prvom dijelu koju si je sam iskreirao. Mandžukić je ponovno puno pretrčao, odradio veliki posao u pomoći obrani i iako je zaigrao na boku kao što to nerijetko čini u Juventusu, nalazio se i u prilikama za pogodak.

Nikola Kalinić - Nema dvojbe da je Kalinić trenutno najbolji hrvatski napadač. Još jednom postigao je pogodak i to briljantnom reakcijom s Ukrajincem na leđima iz okreta u kut toliko da Pjatov ne može ništa. Ne samo da je postigao pogodak, konstantno je bio najopasniji hrvatski igrač pritiskao je Ukrajince i mogao je doći do još kojeg gola. Nevjerojatno je kojom lakoćom Kalinić ulazi u prilike i iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je među traženijim napadačima u Europi.

Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Marko Rog - Ušli u završnici susreta.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu25.03.2017. u 08:41
    Mislim da je sve dobro opisano. Mozemo biti zadovoljni sa tri boda i igra je bila korektna. Bio sam na stadionu i nekako u nijednom trenutku nisam imao osjecaj da gubimo kontrolu nad utakmicom iako su Ukrajinci u drugom poluvremenu imali vise loptu u svojim redovima. Bocne pozicije su bile... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik24.03.2017. u 23:30
    Luka ponovno doktorski, a jako mi je drago da imamo Subu, golmana koji će obraniti i više od očekivanoga.
    Obrisan korisnik