Nogomet

Čačić: "S ova tri boda napravili smo zaista velik posao"

Dario Dodić, HINA • petak, 24.03.2017.
Čačić: "S ova tri boda napravili smo zaista velik posao"
Foto: FaH

Nakon važne pobjede protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji izbornik Hrvatske Ante Čačić biranim je riječima govorio o nastupu svojih igrača, ali i o navijačima koji su večeras zaista bili 12. igrač...

"Prvo moram čestitati našim igračima na zaista dobro odrađenom poslu. Veliko hvala našim ljudima koji su u tolikom broju došli i na ovakav način bodrili reprezentaciju. Od srca im hvala", rekao je Čačić za HRT.

"Mislim da smo s ova tri boda napravili zaista velik posao. Ukrajina je pokazala da je s pravom do ovog susreta bila neporažena, radi se o zaista dobroj reprezentaciji, dolaskom Ševčenka oni su sasvim drugačija momčad. Prvo smo poluvrijeme imali više prilika i možda smo trebali utakmicu kojim zgoditkom više dovesti u mirnije vode."

"U drugom smo poluvremenu, tako je barem izgledalo, pali energetski i iz tog su razloga gosti imali određenu inicijativu. Iz toga su se izrodile dvije prilike, međutim ne možemo se oteti dojmu da je Hrvatska zasluženo pobijedila, nakon svega što smo prošli i u kakvom smo ambijentu igrali."

"Ponavljam, danas nam je od velike koristi bio ovaj dekor na tribinama i hvala im na fantastičnom i poticajnom navijanju. Nisu nas nijednog trenutka izbacili iz koncepta što nam se nažalost znalo događati u prošlosti, za vjerovati je da ćemo ovako i dalje nastaviti."

"Bili smo lišeni trojice igrača koji bi sigurno bili u prvih 11. Mandžukić je bio agilan i odgovoran u obje faze igre. Obrana je prvi puta nastupila u ovoj postavi, ali igrači su se vrlo brzo akomodirali. Skijaški, dobro smo odradili prvu vožnju i u dobroj smo situaciji prije druge. Sada moramo paziti da se ne 'poskliznemo'".

Ranije u petak Čačić je i produžio ugovor s HNS-om na još dvije godine.

"Hvala čelnicima Saveza na produljenju ugovora. To je satisfakcija za dosadašnji rad, ali najvažnije je da me igrači prate".

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Turska2:0Finska
Hrvatska1:0Ukrajina
Kosovo1:2Island
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2017. u 20:18
    Čačiću oćemo Kramarića i Pjacu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2017. u 23:31
    Čačić zna postaviti igru, ali nikako da nauči da izmjene nisu tu da bi se ukralo 2 minute.
    Obrisan korisnik