Nogomet

VIDEO: Island slavio na Kosovu, prekid u Italiji, krvnički start Taylora obilježio remi Irske i Walesa

Dario Dodić • subota, 25.03.2017.
VIDEO: Island slavio na Kosovu, prekid u Italiji, krvnički start Taylora obilježio remi Irske i Walesa
Foto: EPA

Diljem Europe igrale su se kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Španjolska i Italija bile su sigurne, Island je slavio protiv Kosova, Irska i Wales remizirali su, a susret je obilježio crveni karton Taylora zbog starta kojim je slomio nogu Colemanu...

U trećem susretu skupine I u kojoj se nalazi i Hrvatska Island je došao do važne, ali i očekivane pobjede u gostima kod Kosova, koje niti u petom službenom nastupu nije upisalo pobjedu.

Kosovo je poprilično namučilo goste s Islanda, koji su zahvaljujući pogocima Sigurdarsona i Gylfija Sigurdssona imali 2:0 već na poluvremenu, ali unatoč ravnopravnoj igri nisu uspjeli doći do izjednačenja, tek su uspjeli smanjiti na 1:2.

Poveli su gosti u 25. minuti, lijepo su gosti kombinirali po lijevoj strani, na kraju lopta dolazi do Sigurdssona čiji udarac odlično brani Ujkani, no lopta se odbija Sigurdarsonu, koji lagano poentira za vodstvo Islanda.

Deset minuta kasnije bilo je već 2:0. Kololli u svom kaznenom prostoru ruši Saevarssona, Gylfi Sigurdsson siguran je s bijele točke.

U nastavku su reprezentativci Kosova vrlo brzo došli do pogotka, Nuhiu je glavom zabio u 52. minuti, ali više od toga domaćin nije mogao, Island zasluženo nosi sva tri boda iz Skadra.

Gigi Buffon je na najljepši mogući način proslavio tisućitu seniorsku utakmicu i 168. reprezentativni nastup u dresu Italije, praznom mrežom i pobjedom Italije nad Albanijom. U nervoznom dvoboju slavili su azzuri s 2:0 u utakmici koja je dvaput prekidana zbog bakljade gostujućih navijača.

Povela je Italija već u 12. minuti, Basha je u kaznenom prostoru srušio Belottija, kazneni udarac u pogodak pretvara De Rossi. Ciro Immobile postavio je konačnih 2:0 u 80. minuti, lijepo je glavom poentirao na ubačaj Zappacoste.

U skupini G zajedno s Italijom vrh drže Španjolci, koji su bez ikakvih problema s 4:1 svladali reprezentaciju Izraela u Gijonu na El Molinonu.

David Silva otvorio je golijadu nakon sjajne asistencije Jordija Albe u 13. minuti. Na odmor se otišlo s 2:0, u sudačkoj nadoknadi zabija Vitolo na asistenciju Alcantare. Na 3:0 podiže Diego Costa glavom nakon ubačaja iz kuta Thiaga Alcantare početkom drugog dijela.

Na 3:1 smanjio je Refaelov lijepim golom u 75. minuti, konačnih 4:1 postavio je lukavi Isco dvije minute prije isteka 90.

Remi Irske i Walesa u Dublinu najviše je koristio Srbiji koja je ostala bodovno poravnata na vrhu skupine D s Ircima, obje reprezentacije imaju 11 bodova nakon pet utakmica.

Dvoboj Irske i Walesa završio je bez pogodaka, bolje je prilike imao Wales, odnosno Gareth Bale, a susret će ostati zabilježen po divljačkom startu Neila Taylora na irskom kapetanu Seamusu Colemanu u 69. minuti. Taylor je zaradio izravni crveni karton, a Coleman je sa slomljenom nogom napustio teren.

Makedonija je s uvjerljivih 3:0 u gostima svladala reprezentaciju Lihtenštajna, posebno se ljepotom ističe prvi gol Makedonaca, Nikolov je krasno zabio za 1:0 u 43. minuti. Do kraja susreta dvaput je mrežu Lihtenštajna zatresao Ilija Nestorovski, u 68. i 73. minuti.

Austrija je s 2:0 na Ernst Happelu u Beču svladala Moldaviju. Dugo su Austrijanci lomili otpor Moldavaca, a poveli su u 75. minuti, ubačaj Arnautovića s lijeve strane nije nitko dirao, lopta je prevarila Namasca i završila u mreži.

Konačnih 2:0 postavio je Harnik nakon brze kontre Austrije u 90. minuti.

Kvalifikacije za SP, rezultati:
Austrija - Moldavija 2:0
Irska - Wales 0:0
Italija - Albanija 2:0
Kosovo - Island 1:2
Lihtenštajn - Makedonija 0:3
Španjolska - Izrael 4:1

Skupina D:
Irska 11
Srbija 11
Wales 7
Austrija 7
Gruzija 2
Moldavija 1

Skupina G:
Španjolska 13
Italija 13
Izrael 9
Albanija 6
Makedonija 3
Lihtenštajn 0

Skupina I:
Hrvatska 13
Island 10
Ukrajina 8
Turska 8
Kosovo 1
Finska 1

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280425.03.2017. u 09:05
    Ovaj primjer navijača koji su prekidali susret Italije i Albanije dovoljno govori o tome kakvom okruženju pripadaju i naš "navijači" koji su unosili nered na stadione i koji su takvi kakvi jesu željeli krojiti nogometnu politiku u Hrvatskoj. Konačno jučer, je većina koja uvijek stoji iza... [više na forumu]
    2804