Nogomet

Kalinić: "Idemo mirnije u daljnje kvalifikacije", Vida: "Sve je bilo u našim nogama"

Petar Jenjić • petak, 24.03.2017.
Kalinić: "Idemo mirnije u daljnje kvalifikacije", Vida: "Sve je bilo u našim nogama"
Foto: FaH

Do tri je važna boda došla hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 1:0 protiv Ukrajine na Maksimiru čime je napravila veliki korak prema plasmanu na novo veliko natjecanje. Nakon utakmice pred kamere su izašli strijelac jedinog pogotka Nikola Kalinić i Domagoj Vida koji su, prije svega, istaknuli kako su zasluženo došli do pobjede...

Iako nije odigrala briljantnu utakmicu, hrvatska nogometna reprezentacija uzela je nova tri boda i napravila novi korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Pogodak odluke u dvoboju protiv Ukrajine postigao je Nikola Kalinić u 38. minuti kojim je potvrdio sjajnu formu u posljednje vrijeme.

"Drago mi je da smo pobijedili vrlo jaku ekipu i uzeli nova tri važna boda, to je ipak najvažnije. U daljnje kvalifikacije idemo mirnije i s manje kalkulacija.", rekao je Kalinić.

Bio je to njegov 14. pogodak u reprezentativnom dresu, ukupno 100. Vatrenih u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva: "Svaki je gol za reprezentaciju bitan, tako i ovaj. Iznenađen sam kako je Ukrajina dobro stajala na terenu, ali mi smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo pobijedili."

"Sigurno da je lakše igrati pred punim stadionom i nadam se da će i u budućnosti biti ovako.", zaključio je napadač Fiorentine.

Domagoj Vida bio je jedan od boljih pojedinaca u hrvatskom dresu. Nakon utakmice je, pun dojmova, rekao: "Čestitao bih navijačima i mojim suigračima. Odradili smo ovo maksimalno i zasluženo pobijedili. Idemo pravim putem prema Rusiji."

Ovom je pobjedom Hrvatska došla na pet bodova prednosti ispred prvog pratitelja, današnjeg protivnika Ukrajine, čime nešto mirnije može nastaviti s igranjem preostalih kvalifikacijskih utakmica: "Prekrasan osjećaj, čestitam Kaliniću što je postigao taj 100. pogodak. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, iako je Ukrajina pokazala kvalitetu i preuzela kontrolu u drugom poluvremenu, ali mislim da je sve bilo u našim nogama i da smo zasluženo uzeli tri boda." zaključio je Vida u razgovoru za HTV.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2017. u 23:40
    Mora Kale stalno igrati. Vidi se da je u formi.
    Obrisan korisnik