Košarka

VIDEO: Prekid Šarićevog niza u lošoj napadačkoj večeri, Zubac među boljima kod Lakersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.03.2017.
VIDEO: Prekid Šarićevog niza u lošoj napadačkoj večeri, Zubac među boljima kod Lakersa
Foto: EPA

U pet noćašnjih NBA dvoboja nastupila su dvojica hrvatskih košarkaša. Dario Šarić nije imao svoju večer i napadački je bio ispod uobučajene razine dok je Ivica Zubac bio dobar u porazu Lakersa od Blazersa...

Morala je doći i takva utakmica u kojoj Dario Šarić nema svoj dan. Stigla je na gostovanju Sixersa kod Pacersa gdje je napadački bio potpuno van ritma, sve što je pokušao išlo je krivim smjerom i Šarić nije bio na razini većine igara ove sezone.

Ujedno je i prekinut niz susreta s dvoznamenkastim brojem poena, zaustavio se na brojci devet uz šut iz igre 3/15 te četiri izgubljene lopte. Obrambeno je dobro odrađivao posao, skupio je deset skokova, međutim napad nije bio na očekivanoj razini.

Pacersi su u konačnici došli do pobjede koju su i očekivali, slavili su sa 107:94 i uhvatili su Buckse i Hawkse s kojima vode bitku za što bolju poziciju uoči doigravanja.

Briljirao je Myles Turner koji je 21. rođendan proslavio sa 17 poena i 16 skokova uz odlično odrađen posao na obje strane terena.

"To je Myles kakvog trebamo, Myles koji ide na svaki skok. Tako je ušao u utakmicu, motivirano i spremno da uhvati svaki skok na susretu", hvalio ga je i Paul George.

Upravo George dodao je 21 poen i osam skokova, a kod Sixersa Sergio Rodriguez upisao je 16 poena, po 15 su dodali Robert Covington i Shawn Long (deset skokova), a Richaun Holmes završio je s 11 poena i 12 skokova.

Los Angeles Lakersi ugostili su Portland Trail Blazerse koji se očajnički bore za osmu poziciju na Zapadu i prolazak u doigravanje. Motiviraniji Blazersi upisali su pobjedu 97:81 i tako se izjednačili s Nuggetsima na osmoj poziciji, a upravo ove dvije momčadi u noći s utorka na srijedu susrest će se u Portlandu.

"Uvijek je vrlo važno kada igrate protiv izravnog konkurenta s kojim ste poravnati omjerom, ali nakon toga nas očekuje nova još važnija utakmica i svaka sljedeća bit će posebno važna. U takvoj fazi sezone smo", smatra Terry Stotts.

Protiv Blazersa u startnoj petorci Lakersa bio je Ivica Zubac koji je odradio dobar posao i susret završio s deset ubačenih poena i sedam uhvaćenih skokova, ali i dobru obrambenu igru protiv Jusufa Nurkića koji je od dolaska u Portland već stvorio probleme mnogim centrima.

Ovaj put Nurkić je završio s devet ubačenih poena i 13 uhvaćenih skokova, ali i šutom iz igre 4/15. Nurkića nije išlo, ali Blazersi su imali raspoloženog Crabbea s klupe, Lillard je odigrao dobru utakmicu i to je bilo dovoljno za Lakerse.

Lillard je susret završio s 22 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Crabbe je dodao 17 poena i šest skokova. Vrijedi istaknuti i rekord karijere od 14 skokova Noaha Vonleha koji igra sve bolje i sve korisniji je član ove momčadi. Kod Lakersa D'Angelo Russell ubacio je 22 poena, Tyler Ennis 14 poena uz šest asistencija, a Zubac je bio na već spomenutih deset poena i sedam skokova.

Celticsi su uhvatili Cavalierse u borbi za prvo mjesto na Istoku i do kraja regularnog dijela vodit će se žestoka borba za prednost domaćeg terena. Novu pobjedu upisali su protiv Miami Heata kojeg su svladali sa 112:108.

Susret protiv Miamija presudila je odlična treća dionica koju su Celticsi dobili s 32:17, u završnici je Miami zaprijetio i došao na dva poena zaostatka, ali nije uspio napraviti preokret.

Isaiah Thomas predvodio je Celticse s 30 poena, a Jae Crowder dodao je 25 poena i šest skokova. Kod Heata Tyler Johnson ubacio je 24 poena, James Johnson 20 poena uz pet skokova i šest asistencija, a Hassan Whiteside 19 poena uz 15 skokova.

Golden State Warriorsi bili su bolji od Memphis Grizzliesa sa 106:94, ali tek u zadnjoj dionici slomili su otpor gostiju. Ostavili su Grizzliese u tom razdoblju na samo 13 poena i na kraju upisali pobjedu.

Odlično drugo poluvrijeme Klaya Thompsona donijelo je prevagu i pobjedu Warriorsima važnu u borbi za prvo mjesto na Zapadu.

Thompson je na kraju bio na 31 poenu uz tricu 7/11 dok je Stephen Curry dodao 21 poen i 11 asistencija, a odličan je bio Andre Iguodala s 20 poena i sedam skokova. Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 29 poena uz šest asistencija dok je Zach Randolph dodao 15 poena i pet skokova.

Pelicansi su bez DeMarcusa Cousinsa u gostima pregazili Denver Nuggetse s čak 115:90, a ključ je bio u zaustavljanju Nikole Jokića. Tu je glavnu ulogu odradio Anthony Davis koji je limitirao Jokića na samo osam poena i 13 skokova.

S druge strane upravo Davis je briljirao i napadački s 31 poenom, ali i 15 uhvaćenih skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 107:94
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 81:97
Boston Celtics - Miami Heat 112:108
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 106:94
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 90:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!