Nogomet

Čačić: "Igrali smo na pijesku, nije nam omogućeno igrati u prikladnim uvjetima"

Branimir Korać • utorak, 28.03.2017.
Čačić: "Igrali smo na pijesku, nije nam omogućeno igrati u prikladnim uvjetima"
Foto: EPA

Hrvatska je upisala jedan od najružnijih poraza u svojoj povijesti u susretu u kojem je sve išlo krivim smjerom. Estonija ju je ponizila s 3:0, a izbornik Ante Čačić jedan od glavnih uzroka vidi u "neprikladnom terenu"...

Očajan nastup hrvatske nogometne reprezentacije na gostovanju u Talinnu okončan je visokim porazom 3:0. Izbornik Ante Čačić u lošem travnjaku pronašao je jedan od uzroka poraza.

"Slažem se da je poraz neočekivan, međutim, našim igračima nažalost nije omogućeno igrati u prikladnim uvjetima, već se igralo na pijesku. Teren je veliki razlog zašto smo ovako nezadovoljni. Nismo se najbolje snašli, a dozvolili smo domaćinu da iz pogreške postignu pogodak. I kasnije smo imali problema s prilagodbom na podlogu, griješili smo u pripremi završnice, a nakon ozljede Pjace sve smo začinili s još dvije pogreške u zadnjoj liniji. Žao mi je igrača jer su stvarno željeli biti svoji, ali zbog tehničkih grešaka neki su bili neprepoznatljivi, nisu uspjeli prezentirati kvalitetu. Posebno mi je žao Kovačića", istaknuo je Čačić, a prenosi stranica Saveza.

Što se tiče Marka Pjace, izbornik je potvrdio kako je riječ o težoj ozljedi što je najveći minus ove utakmice.

"Pjacina ozljeda je ozbiljna i to je ostavilo traga na igračima. Nije me zabolio toliko rezultat koliko to što se njemu dogodilo."

Ivan Perišić prvi put je predvodio reprezentaciju kao kapetan, a i on je nakon susreta govorio o Pjaci i teškom terenu.

"Najteže je ovo što se dogodilo Pjaci, to nam je najveći poraz i teško nam je. Nažalost, ovi današnji uvjeti, odnosno teren, nisu za profesionalne igrače. Teren je bio užasan, makar to nije isprika za ovakav poraz. Ovom prilikom bi poručio i gospodinu Šukeru da bira bolje protivnike i bolje uvjete za igru jer ovako možemo samo izgubiti nekoga. Mi smo imali svoje prilike, nismo ih iskoristili, a jako motivirani Estonci iskoristili su svoje."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlajan30.03.2017. u 10:15
    Zar nitko nije znao da je teren za picigin na suhom? Iduća tekma na velebitskom kršu?
    vlajan
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 09:47
    I pitanje dali bi se uopce plasirali svaki put na neko veliko natjecanje, bilo Euro ili Svjetsko prvenstvo bili bi negdje u rangu Srbije koja se plasira svake prestupne godine na neko veliko prvenstvo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 09:44
    To je tocno, bez Modrica i Rakitica mi smo sasvim prosjecna reprezentacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 08:04
    Prva stvar ovaj covjek nije izbornik reprezentacije, on je glasnogovornik nasih dragih celnika, druga stvar formacija repke je totalni promasaj, da bi igrao kao Chelsea moras imati Conte-a i igrace koji su uigrani u toj formaciji, i za kraj cinjenica je da bez Modrica i Rakitica nasa repka nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 07:15
    Kakve su to gluposti, kako nama tako i njima pa nismo igrali u bazenu a oni na travnjaku nevjerojatno kako se stalno nasi treneri i igrači zale na nesto, prestrasno.
    Obrisan korisnik