Košarka

VIDEO: Bogdanović solidan, slaba večer umornog Šarića protiv prvaka, triple-double Westbrooka protiv Spursa

Dario Dodić • subota, 01.04.2017.
VIDEO: Bogdanović solidan, slaba večer umornog Šarića protiv prvaka, triple-double Westbrooka protiv Spursa
Foto: FaH

Cleveland Cavaliersi pobrinuli su se okončati ožujak u pozitivnom tonu svladavši lagano izranjavanu momčad Philadelphia 76ersa za koje je slabu večer imao Dario Šarić. Bojan Bogdanović bio je solidan u porazu Wizardsa, Hezonja je upisao četiri poena protiv Celticsa, Warriorsi su još jednom svladali Rocketse, Westbrook je upisao novi triple-double...

Ožujak nije bio mjesec Cleveland Cavaliersa, ali LeBron i društvo pobrinuli su se okončati ga u pozitivnom tonu. Na domaćem su parketu bez većih problema sa 122:105 porazili Philadelphia 76erse i prekinuli niz od tri poraza.

"Igrali su poput prvaka. Iskalili su sve svoje frustracije na nama. Izgledalo je kao da su naumili ispraviti neke stvari upravo protiv 76ersa", rekao je nakon utakmice trener momčadi iz Philadelphije Brett Brown.

S obzirom da su iz liječničke službe Sixersa potvrdili da niti Robert Covington zbog ozljede koljena neće igrati do kraja sezone, Brown je na raspolaganju imao tek devetoricu igrača.

Susret su riješili Cavsi već u drugoj četvrtini, a u trećoj su se pobrinuli da njihove zvijezde malo odmore u završnici utakmice. LeBron James predvodio je Cavse s 34 poena i devet skokova u 30 minuta provedenih na parketu. Kyrie Irving odigrao je minutu više i za to vrijeme ubacio 24 poena uz devet asistencija. Odličan je bio i Kevin Love s 18 koševa i deset skokova.

76erse su predvodili Richaun Holmes i Timothe Luwawu-Cabbarot sa po 19 koševa. Umorni Dario Šarić nije bio posebno raspoložen, odigrao je 26 minuta i za to vrijeme upisao osam poena (1/2 za 1, 2/5 za 2, 1/7 za 3), četiri skoka i četiri asistencije.

Glavni konkurenti Cavsa za prvo mjesto Istoka, Boston Celticsi, poprilično su se namučili kako bi došli do pobjede protiv Orlando Magica. Slavili su Celticsi na svom parketu 117:116.

Iako su nekoliko puta u susretu Celticsi zaostajali 13 poena za Magicom, minutu i 22 sekunde prije kraja Al Horford pogodio je oba slobodna bacanja i donio vodstvo domaćinima 117:116, nakon čega niti jedna momčad nije postigla niti poen.

Isaiah Thomas s 35 je poena predvodio Celticse do važne pobjede, 18 je dodao Jae Crowder. Po 12 poena upisali su Brown i Horford, niti jedan drugi igrač Celticsa nije bio dvoznamenkast.

Sjajan je kod Magica bio Aaron Gordon s 32 poena i 16 skokova. Evan Fournier pridodao je 20 poena, Terrence Ross 17, a Elfrid Payton 12, uz devet skokova i 15 asistencija. Mario Hezonja odigrao je 17 minuta i za to vrijeme prikupio četiri poena (0/1 za 1, 2/4 za 2), skok i asistenciju. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

U napetoj završnici u Salt Lake Cityju Utah Jazz svladao je Washington Wizardse s 95:88. U posljednjoj smo četvrtini vidjeli šest izjednačenja, nijedna momčad nije vodila s više od četiri poena razlike, sve do posljednjih pola minute kada se Utah konačno odvojila i privela susret kraju.

Gordon Hayward predvodio je Jazz do pobjede s 19 poena i sedam skokova. Odličan je bio i Rudy Gobert, kako u napadu, tako i u obrani, susret je završio sa 16 koševa, deset skokova i tri blokade.

Bradley Beal bio je najbolji kod gostiju s 27 poena, John Wall pridodao je 16 koševa. Bojan Bogdanović bio je vrlo dobar, ali dobio je tek 20 minuta i za to vrijeme upisao deset koševa (2/2 za 1, 4/6 za 2, 0/1 za 3), četiri skoka i dvije asistencije.

Ništa nova u Oklahomi, Russel Westbrook upisao je 39. triple-double sezone, ali je Oklahoma City Thunder u neizvjesnoj utakmici poražen od San Antonio Spursa 100:995. Čitavu su utakmicu vodili domaćini, sve do posljednje minute kada je prvi put poveo San Antonio. Imao je Westbrook prodor pod koš za novo vodstvo Thundera, ali blokirao ga je Aldridge, s druge strane Kawhi Leonard zabija za dva poena, pogađa i dodatno bacanje i donosi pobjedu Spursima.

"Bio sam zaista impresioniran borbenošću svoje momčadi. Bili smo kasno u zaostatku 21 koš (šest minuta prije kraja 3/4, op.a.), ali moji su momci nastavili grabiti dalje, zadržali su disciplinu i uspjeli preokrenuti susret", rekao je Gregg Popovich nakon pobjede njegove momčadi.

Leonard je s 28 koševa i osam skokova predvodio Spurse do pobjede. 17 je poena s klupe pridodao Pau Gasol, LaMarcus Aldridge zaustavio se na 14 koševa i deset skokova.

Westbrook je u triple-double ugradio 32 koša, 15 skokova i 12 asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Tek je dva od sedam šuteva pogodio u završnoj četvrtini. 16 je koševa ubacio Victor Oladipo.

Golden State Warriorsi nastavili su pokazivati što njihove protivnike čeka u doigravanju. Drugi put u posljednjih tjedan dana svladali su Houston Rocketse, ovog puta susret je završio 107:98, doprvaci su sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini (24:13) došli do pobjede.

"Osjećam da su naše posljednje četiri utakmice igrane intenzitetom doigravanja i mi smo ih sve dobili, na razne načine", rekao je Steph Curry nakon pobjede nad Rocketsima.

Upravo je Curry predvodio Warriorse s 24 poena, 20 je dodao Klay Thompson. Dvoznamenkaste učinke ubilježili su i Andre Iguodala (14) te Javale McGee (13 koševa).

James Harden nije bio šuterski raspoložen sinoć, iako je sa 17 poena, 12 skokova i osam asistencija predvodio Rocketse. Iz igre je šutirao mizernih 4/18. Po 15 koševa dodali su Eric Gordon i Trevor Ariza.

NBA, rezultati:
Toronto - Indiana 111:100 (DeRozan 40 koševa/George 28 koševa)
Charlotte - Denver 122:114 (Walker 31 koš/Jokić 26 koševa, 13 skokova, 10 asistencija)
Cleveland - Philadelphia 122:105
Boston - Orlando 117:116
Milwaukee - Detroit 108:105p (Antetokounmpo 28 koševa, 14 skokova, 9 asistencija/Harris 23 koša)
Memphis - Dallas 99:90 (Memphis potvrdio mjesto u doigravanju; Conley 28 koševa/Nowitzki 13 koševa, 12 skokova)
New Orleans - Sacramento 117:89 (Cousins u prvom dvoboju sa Sacramentom predvodio New Orleans s 37 koševa i 13 skokova/McLemore 15 koševa)
Miami - New York 94:98 (Dragić 22 koša/Porzingis 22 koša)
Oklahoma City - San Antonio 95:100
Utah - Washington 95:88
Golden State - Houston 107:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!