Košarka

VIDEO: Slab nastup Bendera uz tehničku zbog naguravanja, Oklahoma City može i bez Westbrooka

Dario Dodić • srijeda, 12.04.2017.
VIDEO: Slab nastup Bendera uz tehničku zbog naguravanja, Oklahoma City može i bez Westbrooka

Oklahoma City Thunder prvi je put ove sezone igrao bez Russella Westbrooka i upisao pobjedu u gostima kod Minnesote, Dallas Mavericksi umalo su na parket poslali igrača iz drugog sporta, Atlanta Hawksi su u naletu pred doigravanje...

Košarkaši Sacramento Kingsa ostvarivali su učinke karijere na domaćem parketu protiv Phoenix Sunsa. Slavili su Kingsi s laganih 129:104, Buddy Hield ubilježio je najveći broj poena u karijeri, dok je Ty Lawson došao do prvog triple-double učinka karijere.

Niti u jednom trenutku Kingsi nisu zaostajali, već su na otvaranju napravili seriju 9:0, na poluvremenu je bilo velikih 58:39, domaći su košarkaši lagano priveli utakmicu kraju, posao im je olakšalo to što najbolji igrač Sunsa Devin Booker nije nastupio, dobio je dan odmora.

Hield je s 30 poena predvodio Kingse, Lawson je večer završio s 22 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Osmorica Sacramentovih igrača bila su dvoznamenkasta, McLemore, Cauley-Stein i Papagiannis su upisali po 13 koševa, Labissiere i Tolliver po 12, a Temple deset koševa.

Sunse je s 27 koševa predvodio Tyler Ulis, 22 poena pridodao je Marquese Chriss. Dragan Bender dobio je solidnu minutažu, ali mu je šut za tri poena posve zakazao. Odigrao je 21 minutu i za to vrijeme upisao pet koševa (1/1 za 1, 2/4 za 2, 0/7 za 3), četiri skoka i dvije asistencije. Krajem prve četrvtine pokoškao se s Papagiannisom i zaradio tehničku.

Nije bilo lako, ali Oklahoma City Thunderi dokazali su da mogu i bez Russella Westbrooka, koji je, nakon što je prestigao Oscara Robertsona i postao igrač s najviše triple-double utakmica u regularnoj sezini, dobio zasluženi dan odmora, bila je to prva utakmica ove sezone koju je propustio. U neizvjesnoj završnici Thunder je došao do pobjede 100:98 u gostima kod Minnesota Timberwolvesa.

Victor Oladipo ionako je najčešće drugi najbolji Thunder kada igra Westbrook, sinoć je preuzeo glavnu rolu i s 20 koševa, devet skokova i šest asistencija predvodio Oklahomu, a šest sekundi prije kraja pogodio je šut za pobjedu.

Odmor su dobili i starteri Taj Gibson i Andre Roberson. Domantas Sabonis dodao je 19 koševa i devet skokova.

Karl-Anthony Towns odigrao je 40 minuta i s 26 koševa i 12 skokova predvodio Wolvese. 19 koševa ubacio je Dieng, 18 Wiggins.

Atlanta Hawksi u pravom su trenutku proigrali. Vrijeme je za doigravanje, a Hawksi izgledaju sve bolje. Sinoć su na domaćem parketu s uvjerljivih 103:76 svladali Charlotte Hornetse i upisali četvrtu pobjedu zaredom.

"Mislimo da možemo pobijediti bilo koga. Još uvijek moramo napredovati, ali sigurno je da idemo u pravom smjeru", rekao je nakon pobjede Dennis Schroder. Hawkse u prvom krugu doigravanja čeka dvoboj protiv Bogdanovićevih Wizardsa.

Dwight Howard predvodio je Hawkse do pobjede s 19 koševa i 12 skokova. Tek su još Paul Millsap i Ersan Ilyasova bili dvoznamenkasti, ubacili su po deset koševa.

Najbolji kod Hornetsa bio je Jeremy Lamb s 21 poenom, Kidd-Gilchrist, Weber i Graham dodali su po deset poena.

Quarterback Dallas Cowboysa Tony Romo prije tjedan je dana obznanio da ide u mirovinu nakon što je izgubio mjesto prvog QB-a u Cowboysima. Iako se nagađalo da će otići u neku drugu momčad Romo je odlučio umiroviti se i preuzeti posao na televiziji kao komentator. Ljubimac publike u Dallasu dobio je oproštaj na utakmici Dallas Mavericksa i Denver Nuggetsa.

Ideju su zakuhali Dirk Nowitzki i vlasnik Mavericksa Mark Cuban, Cuban je bio spreman prihvatiti kaznu i ubaciti Roma na nekoliko minuta u igru, ali alfa i omega NBA lige, Adam Silver, nije to dozvolio.

Mavsi su odmarali nekolicinu igrača, kao i Nuggetsi, na kraju domaća momčad nije uspjela pobijediti za Roma, završilo je 109:91 za Denver.

S 20 koševa i osam skokova i osam asistencija Gary Harris predvodio je Nuggetse. Po 16 koševa u pobjedu su ugradili Mason Plumley i Malik Beasley.

Nowitzki je bio najbolji u redovima Dallasa, ubacio je 21 koš uz osam skokova. 13 koševa i devet asistencija dodao je J.J Barea.

Los Angeles Lakersi došli su do pete uzastopne pobjede, svladali su na svom parketu New Orleans Pelicanse sa 108:96. Ovo im je najduži pobjednički niz u posljednje četiri godine.

Po svemu sudeći bila je to posljednja utakmica Metta World Peacea u dresu Lakersa. Ukoliko je informacija točna, oprostio se na najbolji mogući način, predvodio je Lakerse do pobjede, vrijeme je isteklo s loptom u njegovim rukama.

"Nije bilo potrebe šutirati. Pobijedili smo, petu zaredom. Ovo je sjajno", kratak je bio World Peace nakon utakmice u kojoj je postigao 18 poena.

Po 15 su koševa u dresu Lakersa ubacili Ingram i Clarkson, 14 je s klupe dodao David Nwaba.

Pelicanse je s 19 poena i 11 skokova predvodio Cheick Diallo, po 14 su dodali Ajinca i Holiday.

NBA, rezultati:
Atlanta - Charlotte 103:76
Minnesota - Oklahoma City 98:100
Dallas - Denver 91:109
L.A. Lakers - New Orleans 108:96
Sacramento - Phoenix 129:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!