Tenis

Vondroušova i Kontaveit u borbi za naslov u Bielu

Petar Jenjić • subota, 15.04.2017.
Vondroušova i Kontaveit u borbi za naslov u Bielu
Foto: EPA

Za naslov na WTA turniru u švicarskom Bielu će se boriti dvije mlade tenisačice, Marketa Vondroušova je u dva seta bila bolja od prve nositeljice Barbore Strycove, dok je Anett Kontaveit nakon velike borbe bila bolja od Aliaksandre Sasnovič...

Tjedan dana nakon što su se Daria Kasatkina i Jelena Ostapenko borile za naslov u Charlestonu, za naslov u švicarskom Bielu ponovno će se boriti dvije mlade tenisačice.

17-godišnja Marketa Vondroušova svladala je sunarodnjakinju i prvu nositeljicu Barboru Strycovu u dva seta čime je prošla u svoje prvo WTA finale. Završilo je 7:6, 6:2.

Vondroušova se već pokazala na juniorskoj sceni, igrala je polufinale Grand Slam turnira i osvojila dvije titule u parovima, a danas je igrala svoje prvo seniorsko polufinale u kojem je u prvom setu zaostajala 5:2 kada je spasila i jednu set loptu. Jako dobrim tenisom uspjela je odvući set u 13. igru koju je dobila sa 7:3.

Strycova se jako mučila u drugom setu i nije imala odgovora na agresivnu igru svoje mlade protivnice koja joj je dva puta oduzela servis za najveći uspjeh karijere.

"Samo sam željela igrati dobar tenis, a sada ne želim razmišljati o sutrašnjem finalu. Prije svega moram razgovarati sa svojim trenerom o tome.", rekla je nakon meča Vondroušova.

U finalu je očekuje još jedna bivša juniorka iz samog vrha, Estonka Anett Kontaveit koja je još 2012. igrala finale US Opena. Nakon velike je borbe u tri seta bila bolja od Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič. U konačnici je slavila sa 7:5 u trećem setu nakn što je dva puta imala break zaostatka.

"Osjećam se sjajno, stvarno sam sretna. Bez obzira na sve uspjela sam ostati u meču, igrala je dobro i ja sam pokušavala odgovoriti na sličan način.", rekla je Kontaveit.

Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

WTA Biel, polufinale:
Anett Kontaveit - Aliaksandra Sasnovič 6:4, 4:6, 7:5
Marketa Vondroušova - Barbora Strycova (1) 7:6 (3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!