Tenis

Paviću naslov u paru s Inglotom, Kohlschreiber Ćorićev protivnik u finalu

Petar Jenjić • subota, 15.04.2017.
Paviću naslov u paru s Inglotom, Kohlschreiber Ćorićev protivnik u finalu
Foto: EPA

Mate Pavić je u paru s Britancem Dominicom Inglotom osvojio naslov na turniru u Marrakechu, u tri su tijesna seta bili bolji od španjolske kombinacije Marc Lopez i Marcel Granollers. Philipp Kohlschreiber plasirao se u finale u pojedinačnoj konkurenciji i za naslov će se boriti s Bornom Ćorićem...

Hrvatski tenisači igraju sjajno na turniru u Marrakechu. Prije nego je Borna Ćorić u reprizi prošlogodišnjeg polufinala svladao Jirija Veselog, do prvog je naslova u paru s Britancem Dominicom Inglotom došao Mate Pavić. U finalu su bili bolji od španjolske kombinacije Marc Lopez-Marcel Granollers sa 6:4, 2:6, 11:9. Bila je ovo šesta titula za hrvatskog tenisača, dok je Inglot na brojci od sedam naslova.

Nakon vrlo dobrog prvog seta kojeg su dobili 6:4, hrvatsko-britanska kombinacija posustala je u drugom, izgubila ga glatko, zatim imala i mini-break zaostatka u trećem. Zaostajala je 5:3, no osvojila je pet poena zaredom i u konačnici u dramatičnoj završnici došla do pobjede iskoristivši svoju treću meč loptu.

"Bilo je ovo prvi puta da smo igrali zajedno, imali smo sjajan tjedan. Mate je igrao jako dobro, ritam meča je bio vrlo visok, gotovo kao na Mastersima. Morali smo pobijediti teške protivnike ovaj tjedan i ova nam titula jako puno znači.", rekao je nakon meča Inglot.

Tek je sat vremena trebalo Philippu Kohlschreiberu da se plasira u finale pojedinačne konkurencije, s dva puta po 6:2 svladao je Francuza Benoita Pairea. Njemački je tenisač u prilično jednosmjernom meču dva puta po setu oduzimao servis svom protivniku i mirno priveo meč kraju.

U borbi za naslov borit će se s našim Bornom Ćorićem. Do sada su dva puta igrali međusobno i Nijemac je bez većih problema slavio u oba meča.

ATP Marrakech, finale parova:
Mate Pavić/Dominic Inglot - Marc Lopez/Marcel Granollers 6:4, 2:6, 11:9

ATP Marrakech, polufinale:
Philipp Kohlschreiber - Benoit Paire 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2017. u 00:59
    šteta što Pavić i Marin Draganja ne igraju skupa parove, u početku su počeli zajedno, no za njihov razlaz je kriv glupi Pavićev otac.. bili bi sjajan par...
    Obrisan korisnik