Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u uvjerljivom porazu Wizardsa, Memphis izjednačio protiv Spursa

Dario Dodić • nedjelja, 23.04.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u uvjerljivom porazu Wizardsa, Memphis izjednačio protiv Spursa
Foto: EPA

Atlanta Hawksi od prve su do posljednje minute kontrolirali utakmicu protiv Washington Wizardsa i došli do prve pobjede u prvoj domaćoj utakmici serije, Memphis Grizzliesi izjednačili su seriju protiv San Antonio Spursa u trileru u Memphisu, Golden State Warriorsi su i bez Duranta i Kerra došli na korak do prolaska dalje...

Atlanta - Washington 116:98 (1-2)

Već nakon nekoliko minuta dvoboja u Atlanti bilo je jasno da Washington Wizardsi nemaju što tražiti protiv Hawksa u trećoj utakmici prve runde doigravanja. Tako je i bilo. Već nakon tri minute Hawksi su imali dvoznamenkastu prednost, koja je u jednom trenutku prve četvrtine narasla na 38:13. Wizardsi su uspjeli ublažiti do kraja prve dionice, na i dalje ružnih 38:20.

Previše je raspoloženih igrača u redovima Hawksa bilo da bi ih sam pobijedio John Wall. Jedini je bio spreman za košarku kod Wizardsa, učinio je sve što je mogao, ali bez podrške Bradleyja Beala ili nekog drugog suigrača nije išlo. Da bi stvar bila još gora, zbog ozljede je igru u trećoj četvrtini napustio Otto Porter Jr..

Wallu se mora priznati da je dao sve od sebe, čak su se Wizardsi u dva navrata približili Hawksima na manje od 15 koševa razlike, ali za više od toga nisu imali dovoljno raspoloženih košarkaša, u konačnici Hawksi dolaze do lagane pobjede 116:98 i smanjuju vodstvo Wizardsa u seriji na 2-1.

Paul Millsap, kojeg je Markieff Morris optužio da je cmizdravac i da zato dobiva slobodna bacanja, pronašao je dodatnu motivaciju u Morrisovim opetovanim provokacijama te je predvodio Hawkse s 29 koševa i 14 skokova. Odličan je bio i Dennis Schroder, pogotovo u prvom poluvremenu kada su domaći košarkaši slomili otpor gostiju. Večer je okončao s 27 koševa i devet asistencija.

John Wall utakmicu je završio s 29 koševa i sedam asistencija, iz igre je šutirao 10-12. Brandon Jennings je dodao 13, Beal 12 koševa uz mizernih 6-20 iz igre. Bojan Bogdanović odigrao je 27 minuta, čak je i dobro ušao u utakmicu, ali se kao i ostatak momčadi nije baš iskazao, kako šuterski, tako i u obrani. Utakmicu je završio s 11 poena (5/6 za 1, 3/5 za 2, 0/4 za 3), sedam skokova i asistencijom.

Četvrta utakmica na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak u Atlanti.

Memphis - San Antonio 110:108p (2-2)

Trener Memphis Grizzliesa David Fizdale motivacijski je genije, koji je jednim "pranjem" sudaca nakon druge utakmice prve runde doigravanja protiv San Antonija priskrbio svojoj momčadi vrlo korektno suđenje, motivirane igrače, prije svih Mikea Conleyja, bučnu i nabrijanu publiku. I sve to po cijeni od samo 30.000 dolara koliko je iznosila kazna koju mu je poslala liga. Nakon slavlja u trećoj utakmici, prvoj igranoj u Memphisu, Grizlliesi su izjednačili seriju pobjedom u sinoćnjem trileru.

"Bila je ovo sjajna utakmica. Obje su momčadi dale sve od sebe, bila je to jednostavno fantastična košarkaška utakmica. Navijačima se sigurno isplatio dolazak. Na kraju je Marc Gasol pogodio šut, LaMarcus Aldridge ga je čuvao vrlo, vrlo dobro, ali je ušlo", prokomentirao je trener Spursa Gregg Popovich sinoćnji poraz u Memphisu.

To bi zapravo bio kratak pregled sinoćnjih događanja. U nešto dužoj verziji, Memphis je imao dvoznamenkastu prednost polovicom zadnje četvrtine, ali ludo raspoložen bio je Kawhi Leonard. Postigao je posljednjih 16 koševa svoje momčadi u regularnom dijelu utakmice, imao je pri rezultatu 96:96 i šut za pobjedu Spursa, ali nije pogodio.

Utakmica je otišla u produžetke, tricom je Leonard donio izjednačenje Spursima na 108:108, ali onda već spomenuti Gasol zabija preko Aldridgea i donosi Grizzliesima izjednačenje u seriji pobjedom 110:108.

Leonard je utakmicu završio najboljim učinkom karijere kada je doigravanje u pitanju, ubacio je 43 koša uz osam skokova i šest ukradenih lopti. 22 je košda dodao Tony Parker, samo je još Aldridge bio dvoznamenkast s 13 poena.

Sjajan je s druge strane bio Mike Conley, s 35 koševa, devet skokova i osam asistencija predvodio je Memphis do pobjede. 16 koševa i 12 skokova pridodao je Marc Gasol, na 14 se zaustavio Jamychal Green, 12 koševa i 11 skokova u pobjedu je ugradio Zach Randolph.

Serija se vraća u San Antonio, peta utakmica igra se u noći s ponedjeljka na utorak.

Portland - Golden State 113:119 (0-3)

Golden State Warriorsi su, pak, na korak do prolaska u drugi krug doigravanja. Iako su u prvoj utakmici u Portlandu nastupili bez Kevina Duranta (ozljeda), ali i trenera Stevea Kerra (zbog bolesti ostao u hotelu), iako su slabo ušli u susret, iako se Blazersima vratio Jusuf Nurkić, Warriorsi su imali raspoloženog Stepha Curryja i u konačnici došli do treće pobjede slavivši 119:113.

Bolje su domaći košarkaši otvorili susret, u jednom su trenutku imali i 17 koševa prednosti, ali na krilima Curryja i Klaya Thompsona Warriorsi rade seriju 21-3 i dolaze do vodstva. U posljednjoj četvrtini u ključnim trenucima precizan je bio Curry, Warriorsi dolaze do 3-0, prednosti koju nitko nikad nije preokrenuo u povijesti doigravanja.

Curry je utakmicu završio s 34 koša i osam asistencija, dok je Thompson pridodao 24 poena. Andre Iguodala se zaustavio na 16 poena, Javale McGee je dodao 14 koševa.

Sjajni su kod Portlanda bili C.J. McCollum (32 koša) i Damian Lillard (31 koš), Evan Turner dodao je 17 koševa i osam skokova. Jusuf Nurkić odigrao je tek 17 minuta i za to vrijeme ubacio dva koša, uz 11 skokova i četiri asistencije.

Četvrta se utakmica igra u Portlandu u noći s ponedjeljka na utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!