Nogomet

Kek: “Ovom pobjedom smo korak bliže cilju, ali nismo još na kraju puta”, Zekić: “Rijeka će sigurno biti prvak”

Nikola Raič • srijeda, 26.04.2017.
Kek: “Ovom pobjedom smo korak bliže cilju, ali nismo još na kraju puta”, Zekić: “Rijeka će sigurno biti prvak”
Foto: FaH

Sinoć je Rijeka pobjedom protiv Osijeka stavila jednu ruku na svoj prvi trofej za pobjednika HNL-a…

Pobjedom na Rujevici 2:0 protiv Osijeka te ranijim porazom Dinama u Koprivnici, Rijeka je došla na mali korak od osvajanja naslova. Momčad s Kantride sada ima osam bodova prednosti ispred Dinama, a pred nama je još osam kola.

Rijeka je protiv Osijeka slavila pogocima iz dva kaznena udarca, a realizatori su bili Bezjak i Andrijašević.

Trener Osijeka Zoran Zekić izjavio je kako je zadovoljan nastupom svoje momčadi, pogotovo drugim dijelom susreta kada su igrali s igračem manje zbog isključenja Ejupija.

“Rijeci čestitam na zasluženoj pobjedi, još jednoj u nizu, a svojim dečkima na drugom poluvremenu, koje je iz našeg kuta zaista bilo dobro, bez obzira na to što smo imali igrača manje na terenu. Izgubili jesmo, ali mislim da ima dosta stvari s kojima mogu biti zadovoljan, a odnose se na drugi dio utakmice. To se posebice tiče angažmana i zalaganja jer se tako bori za svoj klub i kada je teško, kada dosta toga ide protivniku u korist. Inače, prijelomni trenutak je svakako bio drugi žuti karton Ejupiju u samoj završnici prvog poluvremena. Rijeka je i prije toga bila bolja, ali da smo ostali brojčano izjednačeni, vjerujem da bismo češće i ozbiljnije ugrozili vrata domaćina.”

Zekić je dodao i kako ne sumnja u Rijekin naslov: “Rijeka će sigurno biti prvak, tu više nema nikakve dvojbe. Mislim da su to ove godine apsolutno i zaslužili jer su od početka sezone do sada daleko najviše pokazali, što smo i mi, eto, osjetili na svojoj koži. Imaju sve što treba za titulu, tako da im možemo već unaprijed čestitati.”

Kada je riječ o Osijeku i ciljevima do kraja sezone, Zekić ističe kako je potrebno svaku utakmicu odigrati sa 100 posto zalaganja i on će biti zadovoljan: “Dali smo sve od sebe u svakoj utakmici, rijetko kada sam imao primjedbe u tom pogledu, ne sumnjam da će tako biti sve do kraja Prvenstva. Vjerujem da ćemo zadržati našu razinu igre i ostati treći ispred Hajduka, što bi svakako bio lijep uspjeh za nas. No, idemo prvo svladati Lokomotivu i idućem kolu, to nam je sada najvažnije.”

Prema Zekiću, novopečeni prvak na klupi Rijeke, Matjaž Kek, ipak smiruje strasti i poziva svoju momčad na opreznost uz čestitke svojim igračima na novoj pobjedi: “Čestitke našim igračima jer smo i šesti puta ove sezone pobijedili jednu od najboljih momčadi u HNL-u. Izuzetno dobro smo ušli u utakmicu i kvalitetno je odigrali, a i Osijek je bio dobar. Šteta što nismo realizirali barem neku od brojnih šansi koje smo imali. To se posebno odnosi na Gavranovića koji je igrao odlično, bez obzira na to što nije bio strijelac. Normalno je da nam je na ruku išao crveni karton gostujućeg igrača, ali ste vidjeli kako se u određenom razdoblju drugom poluvremena uvukla mala nervoza u naše redove. No, publika nas je digla, ta simbioza je bila vrhunska. Ovom pobjedom smo korak bliže cilju, ali još je 18 bodova u igri, prema tome - nismo još na kraju puta.”

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!