Tenis

Mirjana Lučić-Baroni ekspresno ispala s turnira u Stuttgartu

Dario Dodić • srijeda, 26.04.2017.
Mirjana Lučić-Baroni ekspresno ispala s turnira u Stuttgartu

Francuska tenisačica Kristina Mladenović iz četvrtog je pokušaja došla do prve pobjede protiv Mirjane Lučić-Baroni. Mladenović je u prvom kolu turnira u Stuttgartu slavila s glatkih 2-0 u setovima...

Četvrta je bila sreća za francusku tenisačicu Kristinu Mladenović. Nakon tri poraza od najbolje hrvatske tenisačice Mirjane Lučić-Baroni u 2016. godini, Mladenović je u četvrtom pokušaju prvi put svladala Hrvaticu i s glatkih se 2-0 u setovima plasirala u osminu finala WTA turnira u Stuttgartu.

Mladenović je u svim segmentima igre dominirala, što se u konačnici jasno ocrtalo i na rezultatu, bilo je 6:4, 6:2 za francusku tenisačicu, inače 19. igračicu svijeta.

Čak pet smo oduzetih servisa vidjeli u prvom setu, dvaput su Lučić-Baroni i Mladenović odigrale break na break, da bi pri rezultatu 4:4 Hrvatica po treći put izgubila servis. Namučila je francusku igračicu u posljednjoj igri, ali Mladenović trećom set-loptom dolazi do prednosti u setovima.

U drugom se setu Mirjana držala do 2:2 kada je Mladenović nezgodno pala i ozlijedila gležanj. Suprotno očekivanjima, nakon kraće pauze Mladenović je zaigrala puno bolje, osvojila četiri uzastopne igre i sa 6:2 osigurala prvu pobjedu protiv Hrvatice i plasman u osminu finala gdje je čeka prva nositeljica Angelique Kerber.

WTA Stuttgart, 1. kolo:
Kristina Mladenović (FRA) - Mirjana Lučić-Baroni 6:4, 6:2.

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!