Zimski sportovi

Trima golovima za 21 sekundu Hrvatska potopila Nizozemsku u Belfastu

Branimir Korać • srijeda, 26.04.2017.
Trima golovima za 21 sekundu Hrvatska potopila Nizozemsku u Belfastu
Foto: Davor Sajko

Hrvatska je očekivano svladala Nizozemsku i došla do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu IB divizije u Belfastu. Nizozemska je svladana sa 6:2, a dvoboj je odlučila sjajna serija Hrvatske šest minuta prije kraja prve trećine kada je postigla tri pogotka u samo 21 sekundi...

Sudeći prema dosadašnjim nastupima, Nizozemska će se ekspresno vratiti u diviziju niže. Prije godinu dana izborila je ulazak u IB diviziju, ali ovdje je zasad upisala tri glatka poraza i vjerojatno će posljednji dvoboj s Estonijom za nju biti ključan.

Hrvatska je nakon dva startna poraza otpala iz igre za prvo mjesto, ali sada je s ovom pobjedom praktički osigurala ostanak u ovoj diviziji. Trebalo bi se čudo dogoditi da se to promijeni.

Očekivano je dominirala protiv skromnih Nizozemaca, imala čak 47 udaraca na gol, odnosno dvostruko više od protivnika, a već nakon prve trećine vodila je s 4:0.

Povela je nakon samo dvije minute igre pogotkom Ivana Jankovića, a kada je sedam minuta prije kraja dobila prvi powerplay na susretu, krenuo je show. U samo 21 sekundu napunila je mrežu Nizozemske, zabijali su Borna Rendulić, Matija Miličić i Luka Jarcov te je Hrvatska odjurila na 4:0.

Odmah na startu druge dionice pao je i peti pogodak, ovaj put zabio je Mislav Blagus, Hrvatska je došla do ogromnih 5:0 i - stala.

Nizozemska je došla do daha i uspjela smanjiti s dva pogotka Raymonda van der Schuita, no ne i opasnije zaprijetiti. Minutu i pol prije kraja Rendulić je svojim drugim golom stavio točku na i.

U četvrtom kolu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Estonije koju je prošle godine svladala s 5:3.

Svjetsko prvenstvo IB divizije:
Hrvatska - Nizozemska 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet26.04.2017. u 20:59
    Po čemu si to zaključio? Hrvatska je danas bila veliki favorit i to je opravdala u utakmici. Što je bilo prije dvije godine kad su nas pobijedili, bilo pa prošlo.
    Dario_SNet
  • narada10826.04.2017. u 20:36
    kako sad pisete da je pobjeda bila ocekivana, a u proslom clanku ste pisali da je isti suparnik doboio zadnju utakmicu protiv nasih 5:2? Po rezultatima do sada ovo je bila 50/50 utakmica prije pocetka.
    narada108