Košarka

VIDEO: Chicago bez Ronda u novi poraz, Boston okrenuo seriju

Branimir Korać • četvrtak, 27.04.2017.
VIDEO: Chicago bez Ronda u novi poraz, Boston okrenuo seriju
Foto: EPA

Chicago Bullsi upisali su i treći poraz bez Rajona Ronda, a Boston je stigao od 0-2 do 3-2. I u trećoj utakmici u Bostonu imali su Bullsi priliku za pobjedu, ali serija domaćina u zadnjoj dionici bila je presudna...

Boston Celtics - Chicago Bulls 108:97 (3-2)

Boston Celticsi napravili su preokret u seriji protiv Chicago Bullsa i vodi s 3-2. Bullsi su poveli s 2-0 s dvije pobjede u Bostonu, ali otkako su ostali bez Rajona Ronda zbog ozljede, sve je krenulo krivim smjerom za njih i Boston je napravio preokret.

Imali su Bullsi priliku odnijeti još jednu pobjedu iz Bostona, Isaiah Thomas šuterski nije bio pravi, tek je u nastavku nešto pogodio, ali to nije kažnjeno. Nije briljirao Thomas, ali zato su Celticsi dobili ekstra učinak Averyja Bradleyja koji je standardno odličnom nastupu u obrani dodao i sjajan nastup u fazi napada.

Bradley je odradio odličan posao na Jimmyju Butleru, u značajnoj mjeri ga je usporio i spriječio u dolasku u pozicije iz kojih iznuđuje prekršaje i odlazi na liniju slobodnih bacanja. Tu je oduzeo Butleru dobar dio učinka i pomogao svojoj momčadi.

"Cilj mi je bio što više smanjiti broj njegovih odlazaka na liniju slobodnih bacanja. Mislim da sam taj segment odradio jako dobro", rekao je Bradley nakon što je Butlera ostavio na samo jednom šutu s linije slobodnih bacanja i to jednom promašaju.

Domaćin je utakmicu prelomio na svoju stranu u posljednjoj dionici kada je serijom 20:5 stvorio 15 poena prednosti, nakon toga Chicago više nije zaprijetio. Uspio je doći na rub dvoznamenkastog zaostatka, ali ne i značajnije se približiti Celticsima.

Inače Bullsi nisu imali previše uspjeha u Bostonu u doigravanju sve do ove serije. Samo jednu utakmicu dobili su na gostujućem terenu i to 2009. godine, ostale su odlazile na stranu Bostona. Ovdje je dobio dvije, mogao je čak i tri.

Hoće li se Chicago uspjeti vratiti u Boston, moglo bi podosta ovisiti o tome hoće li se Rajon Rondo čudesno oporaviti i biti spreman za nastup u šestoj utakmici. Bez njega su Bullsi upisali tri poraza i nitko nije siguran hoće li ga Chicago imati na raspolaganju do kraja svog puta. Fraktura prsta i oštećeni ligament samo po sebi zvuči dosta loše i vrlo je upitno hoće li se oporaviti. Šanse su male.

"Bio sam na snimanju i prst je još uvijek isti, slomljen. Nisam zabrinut hoće li me netko udariti po njemu, više me brine moj način igre. Igram požrtvovno, bacam se na terenu, pokušavam presjeći lopte, koristim instinkt, ne mogu tako igrati s ovakvim prstom. Ne želim biti junak i kao pokušati pomoći, a igrati na 65 posto", istaknuo je Rondo.

U petoj utakmici kod Celticsa po 24 poena ubacili su Isaiah Thomas (6/17 iz igre) i Avery Bradley dok je Al Horford dodao 21 poen, devet asistencija i sedam skokova. Kod Bullsa Dwyane Wade ubacio je 26 poena, 11 skokova i osam asistencija, a po 14 poena dodali su Jimmy Butler i Robin Lopez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2017. u 22:26
    Steta,sa zdravim Rondom Chicago bi sasvim sigurno prosao,Boston nebi uzeo vise od jedne pobjede.
    Obrisan korisnik