Košarka

Dobar nastup Tomića u pobjedi Barcelone, Valencia čvrsto drži prvo mjesto

Petar Jenjić • subota, 29.04.2017.
Dobar nastup Tomića u pobjedi Barcelone, Valencia čvrsto drži prvo mjesto
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice 31. kola španjolske ACB lige u kojima su Valencia i Barcelona došle do očekivanih pobjeda. Katalonska je momčad slavila u gostima kod Betisa 89:72, uz dobar nastup Ante Tomića, dok je trenutno prvoplasirana ekipa lige upisala domaću pobjedu protiv Obradoira rezultatom 85:74...

Barcelona je i više nego rutinski odradila gostovanje kod Real Betisa. Katalonska je momčad slavila protiv trenutnog fenjeraša rezultatom 89:72 čime je upisala treću pobjedu u posljednje četiri utakmice i ukupno 20. ove sezone u prvenstvu.

Gostima je trebalo cijelo prvo poluvrijeme da pokažu tko je favorit u današnjoj utakmici. Drugu su četvrtinu dobili s deset razlike (26:16) i na odmor otišli s mirnih 12 koševa viška. Uspjeli su se domaćini preko Troya De Vriesa spustiti na sedam poena minusa u 24. minuti, ali Barcelona uzvraća na krilima Ante Tomića, ponovno se vraća na dvoznamenkastu razliku i mirno privodi utakmicu prema kraju.

Do pobjede ih je predvodio Marcus Eriksson s 18 koševa (1/2 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4). Ante Tomić je zaključio susret s deset poena (4/7 za dva, slobodna bacanja 2/2) i sedam skokova za 15 minuta provedenih na parketu.

Najbolji je kod Betisa bio Troy De Vries sa 17 koševa (1/4 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 6/7) i šest skokova, dok je Trent Lockett dodao 14 koševa (4/6 za dva, 2/6 za tricu) i sedam asistencija.

Nešto je teže do pobjede došla prvoplasirana Valencia koja je na domaćem parketu svladala Obradoiro 85:74. Treće je ovo uzastopno slavlje za spomenutu momčad i 22. u sezoni, dok je Obradoiro sada samo na jednoj pobjedi od zone ispadanja. Sigurno im nije odmogao niti poraz prvih pratitelja, Real Betisa.

Obradoiro je vodio tek u dva navrata na početku utakmice, ostatak je pripao Valenciji koja je ubrzo došla do dvoznamenkaste prednosti. Domaćin je nastavio s dobrom igrom i u drugom poluvremenu, no tada je uslijedio pad pa su gosti uspjeli doći na samo tri koša minusa (64:61) u 32. minuti. Međutim, Valencia radi seriju 7:0, vraća se na deset koševa viška nakon čega gosti više nisu imali snage za novi povratak.

Valenciju je predvodio odlični Bojan Dubljević s 26 poena (4/7 za dva, 5/5 za tricu, slobodna bacanja 3/3) i osam skokova, Fernando San Emeterio i Will Thomas su ubacili po 11 koševa.

Najučinkovitiji je kod Obradoira bio Mickey McConnell s 13 koševa (2/6 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i sedam asistencija.

ACB, 31. kolo:
Real Betis - Barcelona 72:89
Valencia - Obradoiro 85:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!