Košarka

VIDEO: Odmorni Cavsi poveli protiv Raptorsa, Houston u gostima pregazio Spurse

Branimir Korać • utorak, 02.05.2017.
VIDEO: Odmorni Cavsi poveli protiv Raptorsa, Houston u gostima pregazio Spurse
Foto: EPA

Vrlo važnu gostujuću pobjedu upisali su Houston Rocketsi koji su poveli protiv San Antonio Spursa u polufinalnoj seriji na Zapadu. Cleveland Cavaliersi bili su očekivano bolji od Toronto Raptorsa...

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 116:105 (1-0)

Cleveland Cavaliersi dobro su se odmorili i puni energije dočekali Toronto Raptorse. Upisali su pobjedu u prvom susretu 116:105, imali su ugodno vodstvo cijelim tijekom susreta i gosti su tek u završnici malo smanjili zaostatak.

LeBron James je ponovno briljirao, početkom doigravanja prema običaju prebacio je u brzinu više i predvodio je Cavse do nove pobjede.

"Bilo je upitno kako ćemo izaći van. Uvijek se dobro pripremate i želite dati sve od sebe, ali nikad ne znate kako ćete reagirati nakon pauze od osam dana", rekao je James. Cavsi su sjajno reagirali, a to je osjetio i trener Raptorsa Dwane Casey.

"Bili su odmorni, letjeli su terenom i uvijek bili za pola koraka brži od nas."

Raptorsi su nastavili seriju poraza u doigravanju u Clevelandu, četvrti uzastopno i to s prosjekom od čak 24 koša razlike po susretu.

Ovdje su Cavsi već u prvoj dionici stvorili dvoznamenkastu razliku da bi se Toronto vratio na minus dva u drugoj četvrtini. Ipak na poluvremenu je bilo 14 razlike za domaćina koji je u drugom poluvremenu imao i 25 koševa razlike.

James je susret završio s 35 poena i deset skokova, Kyrie Irving s 24 poena i deset asistencija, a Tristan Thompson 11 poena uz 14 skokova. Irving je s ovih deset asistencija postavio osobni rekord po broju dodavanja u doigravanju nakon što je u seriji protiv Indiane imao ukupno 12.

Kod Raptorsa Kyle Lowry ubacio je 20 poena i podijelio 11 asistencija, DeMar DeRozan imao je 19 poena i sedam skokova, a PJ Tucker 13 poena i 11 skokova.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 99:126 (0-1)

Houston Rocketsi razbili su San Antonio Spurse u gostima i poveli s 1-0 u seriji. Čak 22 ubačene trice uz čak 50 pokušaja najviše je u povijesti što je netko pokušao i ubacio protiv Spursa koji su ovaj put prilično podbacili u fazi obrane.

Rocketsi su vrlo brzo riješili pitanje pobjednika i nisu pružili niti najmanju priliku Rocketsima za povratak. Na poluvremenu je bilo vrlo visokih 69:39 za goste koji su tako rano ubili utakmicu i spriječili bilo kakvu neizvjesnost.

"Ne smijemo s njima ulaziti u jurnjavu jer su tu puno bolji od nas", pronašao je jedan od razloga ovakvog poraza Gregg Popovich. Motivirani Rocketsi odigrali su odlično na obje strane parketa i pokazali da i obrambeno mogu odigrati dobro protiv elitnih protivnika.

Vrlo rano trener Spursa osjetio je da stvari neće ići željenim tijekom, nakon manje od minutu i pol pozvao je minutu odmora, ali nije pomoglo. Nije usporilo razigrane Rocketse koji su nastavili puniti koš domaćina.

"Bili su vrući od samog početka, a mi definitivno moramo odraditi bolji posao u obrani. Nismo napravili što smo dogovorili, skidam kapu Rocketsima, odigrali su sjajnu utakmicu", kaže Kawhi Leonard.

Leonard je ubacio 21 poen uz 11 skokova i šest asistencija, ali nedostajala mu je prava podrška. Po 11 poena dodali su Tony Parker i Jonathon Simmons. Potpuno je podbacio LaMarcus Aldridge koji je završio sa samo četiri poena i šest asistencija.

Kod Rocketsa Trevor Ariza ubacio je 23 poena (5/10 trica), Clint Capela 20 poena uz 13 skokova, a James Harden 20 poena uz 14 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!