Tenis

Del Potro krenuo autoritativno, neobičan poraz Edmunda protiv domaćeg kvalifikanta

Branimir Korać • utorak, 02.05.2017.
Del Potro krenuo autoritativno, neobičan poraz Edmunda protiv domaćeg kvalifikanta
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo drugog dana turnira u Estorilu gdje je najzvučnije ime dana bio Juan Martin del Potro. Argentinac je lakoćom prošao dalje, a najveće iznenađenje priredio je Joao Domingues pobjedom protiv Kylea Edmunda...

Japanac Taro Daniel i Argentinac Renzo Olivo odigrali su dugačak i neizvjestan meč koji je završio pobjedom Daniela. Iako je Olivo 24 mjesta bolje plasiran, Daniel je odnio tijesnu pobjedu i samo potvrdio da je u boljoj formi u posljednje vrijeme. Olivo je u trećem setu vodio s dvostrukim breakom, ali Daniel je napravio preokret i odnio pobjedu.

Branitelj naslova Nicolas Almagro imao je vrlo lagan posao protiv osmog nositelja Benoita Pairea. Paire je dosta ćudljiv igrač s kojim je teško predvidjeti što će se dogoditi, a u ovom meču pokazao je lošije lice. U kombinaciji s dobrom igrom Almagra, upisao je težak poraz.

Najveće iznenađenje je priredio Portugalac Joao Domingues, 242. drugi igrač svijeta, koji je svladao nakon velike borbe sedmog nositelja Kylea Edmunda. Edmund je imao 5:2 uz dupli break u trećem setu, propustio je i dvije meč lopte te dozvolio domaćem igraču veliki preokret i slavlje u tie-breaku. Ovo je Dominguesu prva pobjeda na ATP Touru u karijeri.

Neočekivani poraz upisao je i šesti nositelj Joao Sousa kojeg je također svladao kvalifikant i to Björn Fratangelo iz SAD-a. Amerikanac je slavio u dva seta, odigrao je odličan meč i potvrdio da pobjeda protiv Gillesa Simona u Budimpešti nije bila slučajnost.

Yuichi Sugita napravio je dosta nereda u Barceloni, ali u Estorilu je hvatao gemove protiv Juana Martina del Potra. Argentinac je sezonu na zemlji otvorio dobro i s autoritetom te je potpuno nadigrao nemoćnog Japanca. "Sezona na zemlji za mene je najteža, ali uvijek igram dobro kada dođem u Estoril. Svaki meč je kompliciran, ali važno mi je da pobjeđujem i zato sam zadovoljan."

Od turnira se oprostio zbog ozljede Paul-Henri Mathieu koji je imao odličnu poziciju protiv Pedra Souse. Vodio je 6:3, 4:3, 40:15 da bi nakon toga do kraja seta osvojio samo jedan poen i predao meč.

ATP Estoril, prvo kolo:
Taro Daniel (Japan) - Renzo Olivo (Argentina) 7:6(2), 4:6, 7:5
Nicolas Almagro (Španjolska) - Benoit Paire (Francuska, 8) 6:3, 6:2
Joao Domingues (Portugal, Q) - Kyle Edmund (Velika Britanija, 7) 6:4, 3:6, 7:6(2)
Björn Fratangelo (SAD, Q) - Joao Sousa (Portugal, 6) 6:3, 6:4
Carlos Berlocq (Argentina) - Elias Ymer (Švedska, Q) 7:5, 6:4
Ryan Harrison (SAD) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:3, 2:6, 6:2
Juan Martin del Potro (Argentina, 5) - Yuichi Sugita (Japan) 6:1, 6:3
Pedro Sousa (Portugal, WC) - Paul-Henri Mathieu (Francuska) 3:6, 6:4, predaja Mathieu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 11:05
    Ako imas los dan, mozes od svakoga izgubiti; inace je Edmund dobar tenisac :))
    Obrisan korisnik