Košarka

Oldenburg otvorio njemačko doigravanje pobjedom u Bayreuthu

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Oldenburg otvorio njemačko doigravanje pobjedom u Bayreuthu
Foto: Kristijan Komarica

Oldenburg je poveo u četvrtfinalu njemačkog doigravanja pobjedom u gostima kod Bayreutha 85:83. Bayreuth je tako izgubio prednost domaćeg terena do koje je stigao nakon što je završio kao četvrti u regularnom dijelu sezone...

Bayreuth i Oldenburg kroz svoju povijest po jednom su osvojili titulu prvaka Njemačke i dok Oldenburg već neko vrijeme predstavlja konstantnu u doigravanju, Bayreuthu je ovo prva postsezona nakon povratka iz druge lige 2010. godine.

U nju je ušao sa statusom favorita i prednosti domaćeg terena, međutim Oldenburg je odnio pobjedu u gostima 85:83 i tako dobio veliku priliku proći u polufinale.

U dramatičnoj završnici gosti su poveli ubačajem Vaughna Dugginsa 28 sekundi prije kraja da bi nakon toga Kyan Anderson promašio tricu na drugoj strani, a Chris Kramer poslan na liniju slobodnih bacanja. Ubacio je samo jedno i domaćinu je ostalo 13 sekundi za izboriti produžetak.

Trey Lewis promašio je tricu, skok u napadu uhvatio je Nate Linhart, ali odmah je poslan na liniju slobodnih bacanja gdje je ubacio prvo, namjerno promašio drugo, ali igrači Bayreutha nisu uhvatili skok u napadu i gosti su počeli sa slavljem.

Do pobjede su ih predvodili belgijski reprezentativac Maxime de Zeeuw s 19 poena i pet skokova, Vaughn Duggins s 18 poena i Chris Kramer s 12 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod poraženih Assem Marei ubacio je 20 poena uz 12 skokova, a Trey Lewis dodao je 17 poena.

Njemačko prvenstvo, četvrtfinale:
Bayreuth - Oldenburg 83:85 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!