Tenis

Alexander Zverev do prve titule na domaćem terenu

Dario Dodić • nedjelja, 07.05.2017.
Alexander Zverev do prve titule na domaćem terenu
Foto: EPA

Njemački tenisač Alexander Zverev prvi je put u karijeri osvojio turnir u Njemačkoj, u dva je seta u finalu ATP turnira u Münchenu svladalo Guida Pellu...

20-godišnji Alexander Zverev došao je već do treće titule u svojoj mladoj karijeri, prve u svojoj zemlji, nakon što je u dva seta bez prevelikih poteškoća u finalu ATP turnira u Münchenu svladao 158. tenisača svijeta, Argentinca Guida Pellu.

Bilo je to peto finale za najboljeg njemačkog tenisača, drugo u Njemačkoj i drugo ove godine, nakon titule u Sankt Peterburgu prošle godine i u Montpellieru u veljači ove godine Zverev je došao do pobjede i u Münchenu, turniru serije 250, nagradnog fonda 540.000 eura.

U drugom međusobnom ogledu Zverev je drugi put slavio u dva seta, do titule u Njemačkoj trebalo mu je sat i 14 minuta, pobijedio je sa 6:4, 6:3.

A nije dobro krenulo za Nijemca, već u prvoj igri glatko gubi servis, pri vodstvu Pelle 4:2 spašava dvije break-lopte, da bi u idućoj igri bez izgubljenog poena vratio break zaostatka, a pri vodstvu 5:4 još jednom oduzeo servis Argentincu i sa 6:4 uzeo prvi set.

U drugom mu setu Pella nijednom nije ugrozio servis, pri vodstvu 1:0 Zverev koristi drugu break-loptu, još je jednom opasno prijetio Argentincu pri vodstvu 4:1, ali i jedan break bio je dovoljan, na kraju lagano bez izgubljenog poena dolazi do 6:3 i treće titule u karijeri.

ATP München, finale:
Alexander Zverev (NJEM, 3) - Guido Pella (ARG, Q) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.05.2017. u 11:28
    phrgarek ti se se nesto nabrijo na mene... ne zaboravi, sve je ovo razonoda i nema neku veliku vaznost... napises svoje misljenje i to je to... svijet se i dalje vrti...
    interreg
  • Obrisan korisnik07.05.2017. u 21:43
    @INTEREG-->pazi sad koji si hipokrat i prevrtljivac, na članku o Marinu i osvajanju turnira spomene dežurne kritičare, jer ga pere euforija što je Marin osvojio turnir i garant u sebi razmišlja kako bi objasnio javnosti da su i Marin i Borna vrlo talentirani igrači sa sjajnom karijerom i bla... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2017. u 21:43
    Obrisan korisnik
  • teniosac07.05.2017. u 19:13
    njegov tenis mi se definitivno sviđa..on i Kyrgios bi mogli vladati u sljedećim sezonama..
    teniosac
  • interreg07.05.2017. u 19:05
    daleko kompletniji igrac od naseg Borne. Odlicne perspektive...
    interreg