Košarka

CSKA rutinski do meč lopte protiv Astane, Lokomotiv se vratio protiv Banićevog Uniksa

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
CSKA rutinski do meč lopte protiv Astane, Lokomotiv se vratio protiv Banićevog Uniksa

CSKA iz Moskve i Lokomotiv Kuban upisali su domaće pobjede u nedjelju u sklopu četvrtfinala VTB lige. Moskovljani su tako došli na prag polufinala dok je Lokomotiv poravnao u seriji protiv Uniksa...

Moskovski CSKA poveo je u seriji protiv Astane 2-0 domaćom pobjedom 94:74. Zaslužena i očekivana pobjeda Moskovljana koji su na korak do prolaska u polufinale doigravanja.

Svih 12 igrača domaćina postiglo je najmanje pet poena i s takvom širinom CSKA nije imao problema protiv Kazahstanaca. Gosti su uz to imali čak 24 izgubljene lopte te u cijelom susretu samo dva slobodna bacanja.

"Preteško je za nas igrati u 48 sati dvije utakmice protiv momčadi kao što je CSKA. Nemamo tako dugačku klupu. U ovom susretu pokušavali smo odigrati što bolje u napadu i kreirati što više otvorenih šuteva, ali nismo mogli pratiti tempo koji je nametnuo domaćin. Sada imamo tri dana pripreme za domaći dvoboj koji će možda biti i posljednji u ovoj seriji", svjestan je razlike u kvaliteti Ilias Papatheodorou.

Kod CSKA najistaknutiji bili su Nando De Colo s 15 poena i Aaron Jackson s 11. Kod gostiju Robert Lowery upisao je 19 poena i šest asistencija dok su po 12 poena dodali Ousman Krubally i Ian Miller (pet asistencija).

Lokomotiv Kuban poravnao je u seriji protiv Uniksa na 1-1 pobjedom na svom parketu 92:76. Odličan nastup domaćina, šuterski puno bolji nego u prvom susretu u kojem su upisali poraz koji bi ih mogao skupo stajati.

Ovdje je situacija bila drugačija, već u prvoj dionici Lokomotiv je stigao do dvoznamenkaste prednosti i nakon toga samo jednom Uniks je zaprijetio kada se spustio na 40:35. Do odlaska na odmor Lokomotiv je napravio 7:0 i u nastavku susreta bez problema održavao visoku prednost.

"Čestitke mojoj momčadi na pobjedi unatoč tome što su nam nedostajala dvojica ključnih igrača (Jones i Janning). Ovo je bila posve drugačija utakmica od prve, igrali smo tečno i dobro i nismo odgovarali na njihovu agresiju. Igrali smo i puno pametnije nego u prvom susretu te smo zasluženo slavili", istaknuo je Saša Obradović.

U njegovoj momčadi Taylor Rochestie ubacio je 26 poena, a Ryan Broekhoff 21 uz 12 skokova. Kod gostiju Keith Langford ubilježio je 24 poena uz sedam skokova, Evgeni Voronov 16 poena, a Marko Banić za 19 minuta sedam poena (3/4 za dva) uz dva skoka.

VTB liga, četvrtfinale:
CSKA Moskva - Astana 94:74 (2-0)
Lokomotiv Kuban - Uniks Kazan 92:76 (1-1)

FOTO: Fedor Obmajkin, Lokomotiv Kuban, VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!