Tenis

Kraj za Pliškovu i Šarapovu, Kerber se izvukla protiv mlade Čehinje

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
Kraj za Pliškovu i Šarapovu, Kerber se izvukla protiv mlade Čehinje
Foto: EPA

Drugo kolo WTA turnira u Madridu donijelo je puno iznenađenja od kojih najglasnije odzvanjaju porazi druge nositeljice Karoline Pliškove i Ruskinje Marije Šarapove...

Druga nositeljica WTA turnira u Madridu, Karolina Pliškova, oprostila se već u drugom kolu, nakon što ju je u dva seta sa 6:3, 6:3 svladala Latvijka Anastasija Sevastova.

Latvijka je tek u završnici prvog seta slomila treću igračicu svijeta, nakon što je pri rezultatu 3:2 za Čehinju spasila dvije break-lopte. U idućoj igri prvi put oduzima servis Pliškovoj, a zatim i pri vodstvu 5:3 koristi drugu break/set-loptu i uzima prvi set.

U drugom je setu Sevastovoj bio dovoljan rani break, pri vodstvu 1:0. Iako uz puno problema (spasila je četiri break-lopte), 22. tenisačica svijeta svoj je servis zadržala do kraja seta, trećom meč-loptom, drugom na svom servisu, dolazi do velikog skalpa u drugom kolu i druge pobjede u tri dvoboja s Čehinjom. U osmini finala čeka je Španjolka Arruabarrena-Vecino.

Malo je nedostajalo da se od turnira oprosti i prva nositeljica i druga igračica svijeta, Angelique Kerber. Njemačka je tenisačica opasno živjela protiv 20-godišnje Čehinje, Katerine Siniakove, slavila je u tri seta nakon dva sata igre sa 6:2, 1:6, 7:5.

U trećem je setu Siniakova imala velikih 5:3, ali Kerber zatim osvaja četiri gema zaredom i sa 7:5 prolazi u osminu finala gdje je čeka Eugenie Bouchard.

Kanađanka je u drugom kolu nakon gotovo tri sata igre i silnih maratonskih gemova sa 7:5, 2:6, 6:4 svladala favoriziranu Mariju Šarapovu.

Bouchard dosad nije imala pozitivnih iskustava u Madridu, u protekle tri godine triput je gubila u prvom kolu, no sad će, nakon pobjeda protiv Cornet i Šarapove igrati u osmini finala, iako je teško očekivati da će iznenaditi Kerber.

Za 60. tenisačicu svijeta ključne su bile deveta i deseta igra trećeg seta. Pri rezultatu 4:4 oduzela je servis Ruskinji, a zatim je uz puno muke spasila dvije break-lopte i drugom meč-loptom došla do velike pobjede.

Od turnira se oprostila i deseta nositeljica, Caroline Wozniacki. Nju je nakon više od dva sata igre u tri seta sa 6:4, 2:6 i 6:2 svladala Španjolka Carla Suarez-Navarro.

Dankinja je previše griješila na svom servisu, dok je Suarez-Navarro u završnom setu tek jednom izgubila svoj servis, nakon čega joj Wozniacki nijednom nije priprijetila. Prvom meč-loptom osigurala je osminu finala i dvoboj s pobjednicom meča Siegemund - Vandeweghe.

WTA Madrid, 2. kolo:
Sevastova (LAT) - Pliškova (ČEŠ, 2) 6:3, 6:3
Kerber (NJEM, 1) - Siniakova (ČEŠ) 6:2, 1:6, 7:5
Kuznjecova (RUS, 8) - Riske (SAD) 2:6, 7:6, 6:2
Mladenović (FRA, 14) - Davis (SAD) 6:3, 1:6, 7:6
Arruabarrena (ŠPA, WC) - Strycova (ČEŠ, 15) 3:6, 6:3, 6:3
Bouchard (KAN) - Šarapova (RUS, WC) 7:5, 2:6, 6:4
Suarez-Navarro (ŠPA) - Wozniacki (DAN, 10) 6:4, 2:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!