Košarka

Ciboni pobjeda protiv Šibenika i plasman u finale prvenstva

Petar Jenjić • srijeda, 10.05.2017.
Ciboni pobjeda protiv Šibenika i plasman u finale prvenstva
Foto: FaH

Košarkaši Cibone prvi su finalisti hrvatskog prvenstva, na domaćem su terenu svladali Šibenik 72:66 i s ukupnih 2-0 prošli dalje. U finalu čekaju boljeg iz dvoboja između Cedevite i Splita...

Cibona - GKK Šibenik 72:66 (22:20, 18:12, 19:18, 13:16)

Polufinale PH, druga utakmica:
Zagreb - Košarkaški centar "Dražen Petrović"
Suci: Sreten Radović, Srđan Dožai, Josip Radojković

Cibona: Reynolds 9, Šakić 22, Bošnjak 11, Žorić 12, Rozić 9, Uljarević, Marinelli 2, Marić, Ljubičić, Joksimović 5, Gospić 2, Ćorić

GKK Šibenik: Badžim 16, Bašić 3, Petani 7, Siriščević 11, Halilović 14, Radovčić, Nakić, Blaće, Pandurić, Turkyilmaz 10, Paić, Ivanov 5

Iako su ove sezone imali velikih problema s Jollyjem, košarkaši Cibone ostali su stopostotni protiv druge šibenske momčadi. Na domaćem su parketu slavili rezultatom 72:66 i prošli u finale gdje čekaju svog protivnika.

Nije to bila lagana pobjeda zagrebačke momčadi koja se, iako je vodila gotovo cijeli susret, dosta mučila odvojiti na veću razliku. Iako je Šibenik uspio doći do minimalnog zaostatka polovicom posljednje četvrtine Vukovi su zadržali mirnoću i došli do slavlja.

Raspoloženi Željko Šakić ubacio je prvih osam poena svoje momčadi i držao je u egalu. Šibenčani su odigrali vrlo dobru prvu četvrtinu, međutim, Cibona u posljednje dvije minute dostiže zaostatak i prvu dionicu zaključuj s dva koša viška (22:20).

Početkom druge četvrtine gosti su došli do poravnanja, no Cibona uzvraća serijom 14:2 kojom prvi puta na utakmici dolazi do dvoznamenkaste prednosti (38:26) nakon trice Marina Rozića.

Zagrebačka momčad je držala prednost na svojoj strani kroz cijelo drugo poluvrijeme, iako su gosti u dva navrata tijekom treće i četvrte četvrtine uspjeli doći na minimalan zaostatak. Ipak, završne minute nisu ponudile toliku napetost jer su se Vukovi vratili na malo veću razliku i mirno priveli utakmicu prema kraju.

Odlični Željko Šakić je zaključio susret s 22 poena (8/12 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/7) i 15 skokova, Luka Žorić je dodao 12 koševa (576 za dva, slobodna bacanja 2/3).

Najbolji je kod gostiju bio Roko Badžim sa 16 koševa (4/6 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!