Košarka

Cedevita se lako obračunala sa Splitom i izborila finale protiv Cibone

Petar Jenjić • četvrtak, 11.05.2017.
Cedevita se lako obračunala sa Splitom i izborila finale protiv Cibone
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite nisu imali prevelikih problema niti u drugoj polufinalnoj utakmici protiv Splita. U Domu sportova zagrebačka je momčad slavila s visokih 82:52 i izborila finalni dvoboj s Cibonom...

Kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici, Split se nije mogao nositi s kvalitetnijom momčadi Cedevite. Branitelj naslova i u drugoj je polufinalnoj utakmici dominirao, u konačnici je slavio rezultatom 82:52 i za novi trofej prvaka Hrvatske ponovno će se boriti s Cibonom.

Ovako izborenom pobjedom potvrdili su kako su i dalje prvi favoriti za osvajanje naslova prvaka. Žuti nisu uspjeli pronaći pravi način kako parirati boljem protivniku, imali su ispod 40% šuta iz igre i čak 17 skokova manje od svojih protivnika. Bez obzira na poraz, mogu itekako biti zadovoljni odrađenom sezonom koja je veliki zalog za budućnost.

Iako je nakon vrlo neefikasne prve četvrtine Cedevita imala vodstvo 14:9, vrlo brzo ubacuje u brzinu više. U 16. minuti prvi puta dolazi do dvoznamenkaste prednosti (27:16), a nakon što su polovicom treće dionice došli i do 20 koševa viška utakmici je bio kraj. Bilo je samo pitanje s kojom će razlikom završiti.

Do pobjede ih je predvodio Džanan Musa s 24 poena (6/7 za dva, 4/5 za tricu), dok je Miro Bilan dodao 15 koševa (4/9 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 7/8) i 11 skokova.

Kod Splita su po deset koševa ubacili Mateo Kedžo (4/8 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 2/4) i Filip Najev (4/5 za dva, slobodna bacanja 2/2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!