Košarka

Olympiakos do glatke pobjede na početku serije protiv Arisa

Branimir Korać • srijeda, 10.05.2017.
Olympiakos do glatke pobjede na početku serije protiv Arisa
Foto: EPA

U prvom susretu polufinalne serije grčkog prvenstva Olympiakos je nadigrao momčad Arisa i visoko slavio s 84:54. Olympiakos je potpuno kontrolirao dvoboj i na kraju očekivano poveo s 1-0...

Polufinalnu seriju grčkog prvenstva otvorili su Olympiakos i Aris, a momčad iz Pireja nije dopustila iznenađenje. Domaćin je odnio uvjerljivu pobjedu i stigao do prednosti u seriji.

Nije bilo nikakve dvojbe, Olympiakos je u seriju ušao kao veliki favorit i već u prvoj utakmici pokazao je zašto je tako. Pitanje pobjednika riješio je brzo i do kraja susreta dodatno podizao prednost.

Krajem prve dionice domaćin je stigao do vodstva od sedam koševa viška, da bi u 13. minuti prvi put dosegnuo dvoznamenkastu prednost.

Na poluvremenu Olympiakos je imao vodstvo 44:31 i u nastavku susreta rutinski dovršio posao dok su gosti potpuno pali i mislima bili u svojoj dvorani u Solunu.

Najbolji kod Olympiakosa bili su Kostas Papanikolaou sa 17 poena te Erick Green i Patric Young (šest skokova) s po 11 poena. Kod Arisa Vassilis Kavvadas ubilježio je 14 poena i šest skokova, a Will Cummings i Vladimir Janković dodali su po deset poena.

Grčko prvenstvo, polufinale:
Olympiakos - Aris 84:54 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!