Košarka

Mulaomerović: "Ponosan sam što igrači i nakon 80-ak utakmica imaju ovako veliku želju"

Branimir Korać • srijeda, 10.05.2017.
Mulaomerović: "Ponosan sam što igrači i nakon 80-ak utakmica imaju ovako veliku želju"
Foto: FaH

Cibona je s dvije teške pobjede izborila plasman u finale doigravanja hrvatskog prvenstva. U drugoj utakmici protiv GKK Šibenika slavila je 72:66...

Željko Šakić bio je junak drugog dvoboja, ubacio je 22 poena i njima je dodao 15 skokova te predvodio Cibonu do pobjede i prolaza u finale.

"Čestitam borbenom Šibeniku, stvarno je dao sve od sebe u ove dvije utakmice. Ovo su bile iznimno teške utakmice, odigrali smo ove sezone već njih 80, ali koliko god smo umorni osjetim da imamo snage napraviti nešto veliko za cijeli grad i klub. Čestitke dečkima i nadamo se da će ovaj veliki broj navijača doći u još većem broju sada kada vide da se događa nešto pozitivno. Finalna serija kreće sljedeći tjedan i pozivam navijače da dođu u što većem broju."

Šakić smatra kako je Cibona tijekom sezone u niz navrata pokazala kako se dobro snalazi u tijesnim završnicama kakve su bile i u dvobojima sa Šibenčanima.

"Malo smo pali u trećoj dionici jer smo ostali bez snage, ali posebna draž je kada se igra na koš-dva razlike. Mislim da smo dosta dobri u takvim situacijama, vidjelo se to u više utakmica ove sezone."

U finalu priželjkuje Cedevitu.

"Što se nas tiče, svejedno nam je tko dođe u finalu. S druge strane s obzirom da smo proputovali već cijeli svijet i 40 puta igrali u gostima, mislim da bi bilo dobro da ostanemo u Zagrebu."

Zadovoljan je i Damir Mulaomerović koji posebno ističe veliku želju kod svojih igrača.

"Jako sam sretan i ponosan da moji momci i nakon ovih 80-ak utakmica imaju ovako veliku želju. Umorni su, načeti, ali svaki put kad smo trebali biti pravi, bili smo pravi. Ulazak u finale velika je stvar i za klub i za mene i za igrače. Uz sve promjene u kadru, došli smo do finala preko Zadra i Šibenika. Šibenčane je bilo teško dobiti, vidjelo se i večeras koliko je neugodan protivnik. Čestitke mojim dečkima, zasluženo smo u finalu. Šakić je bio fantastičan s 15 skokova i 22 poena, Luki je bilo dosta teško jer su skupljali reket. Bili smo malo i nervozniji, ali to je doigravanje i tu su takve utakmice."

Mulaomerović vjeruje kako će Cibona u finalu igrati protiv gradskog rivala.

"Dolazi finale, moja pretpostavka je da će tamo igrati Cedevita i mislim da tu još imamo štošta za reći. Bit će jako zanimljivo. Općenito sve utakmice ovog playoffa su zanimljive, dvorane su pune pa su i nama navijači večeras pomogli u par kriznih trenutaka kada je Šibenik zaprijetio. Svi koji su bili u dvorani, mogli su pratiti dobru predstavu. Malo sam se pribojavao zbog velike potrošnje igrača, ali zaslužili smo i u finalu smo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!