Tenis

Ćorić: "Odigrao sam onako kako sam sanjao, a već sam imao rezerviranu kartu za povratak kući"

Branimir Korać • petak, 12.05.2017.
Ćorić: "Odigrao sam onako kako sam sanjao, a već sam imao rezerviranu kartu za povratak kući"
Foto: EPA

Borna Ćorić nadigrao je Andyja Murrayja i izborio prolaz u četvrtfinale velikog turnira u Madridu. S dva puta po 6:3 stigao je do velike pobjede...

Nakon povratka poslije ozljede Andy Murray ima problema što je iskoristio i Borna Ćorić. Odličan nastup u susretu osmine finala i u konačnici glatka pobjeda. Murray je očekivano bio vrlo razočaran.

"Puno stvari nisu funkcionirale u ovom meču. Napravio sam previše neforsiranih pogrešaka i nisam pronašao način kako da meč učinim zanimljivijim i to je za mene najveće razočaranje."

Murray već neko vrijeme ne izgleda kao prvi igrač svijeta, no tvrdi kako samopouzdanje nije problem.

"Možete ponekad izgubiti, ali razočaravajući je način na kojim sam izgubio u ovom meču. Nije problem u samopouzdanju, jednostavno nisam bio koncentriran na svaku izmjenu kako bih trebao biti. Stvari se brzo mogu promijeniti i morate vrlo brzo pronaći način kako vratiti stvari na svoje mjesto. Ako to uspijem, sve će biti u redu", dodaje Škot.

Borna Ćorić nije skrivao oduševljenje svojim nastupom, odradio je vrhunski meč i zasluženo prošao dalje.

"Osjećaj je sjajan, ne znam kako sam to uspio, ali odigrao sam gotovo savršeno i jako sam sretan zbog toga. Kada sam se probudio, nisam to mogao zamisliti. Uvijek sam vjerovao u svoju igru, ali nisam znao kako ću odigrati, na kraju sam odigrao onako kako sam sanjao", kaže Borna.

Ćorić je u glavni turnir ušao kao lucky loser i već je bio spreman za povratak kući nakon skromnog nastupa u kvalifikacijama.

"Tamo sam izgubio u posljednjem meču i već sam rezervirao kartu za povratak kući stoga je ovo veliko iznenađenje za mene. Međutim u posljednja dva meča osjećam se sjajno, igram odlično kao u Marrakechu i pun sam samopouzdanja što mi je iznimno bitno."

Bornina taktika bila je jednostavna, nije se posebno mijenjala za ovaj meč.

"Andy nije igrao dobro. Nisam napravio ništa posebno u taktici za ovaj meč. Pokušavao sam biti što dosadniji, ostajati u izmjenama i čekati njegove pogreške."

Ćorićev sljedeći protivnik bit će Dominic Thiem iza kojeg je težak dvoboj s Grigorom Dimitrovim u kojem je spasio čak pet meč lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2017. u 15:05
    Samo da danas ne bude duboko prizemljenje, sto je karakteristicno za nase, nadam se da nece Borna ipak nije Marin:)
    Obrisan korisnik
  • interreg12.05.2017. u 11:00
    Protim Thiema sigurno moze igrati i ako oba budu igrali kako znaju moglo bi to biti jako gusto i puno napornije nego protiv Murraya...
    interreg
  • Obrisan korisnik12.05.2017. u 10:08
    Mozes ti savladati i Thiema; ajmoooo, repriza Miamija prije dva mjeseca :))
    Obrisan korisnik