Košarka

VIDEO: Tricom Johna Walla Wizardsi spasili sezonu, blijedo izdanje Bogdanovića

Dario Dodić • subota, 13.05.2017.
VIDEO: Tricom Johna Walla Wizardsi spasili sezonu, blijedo izdanje Bogdanovića
Foto: EPA

Košarkaši Washington Wizardsa uspjeli su izboriti sedmu utakmicu polufinala Istoka, slavili su 92:91 zahvaljujući trici Johna Walla tri i pol sekunde prije kraja...

Washington Wizards - Boston Celtics 92:91 (3-3)

Washington Wizardsi uz puno su muke na svom parketu sinoć izborili odlučujući sedmu utakmicu polufinala doigravanja Istoka. U prilično napadački slaboj utakmici odlučivali su posljednji šutevi, John Wall je zabio tricu za vodstvo Wizardsa, Isaiah Thomas svoj šut iz teške pozicije nije pogodio, lopta je od table odsjela na obruču i pobjegla van.

"Mislio sam da će ući. Iskreno sam mislio da će ući", rekao je Thomas nakon utakmice.

Wizardsi u najmanju ruku nisu impresionirali, ali su prvi puta nakon sedam uzastopnih poraza pobijedili u potencijalno eliminacijskoj utakmici. No, Wizardsi ne žele stati na izborenoj sedmoj utakmici, žele finale konferencije protiv LeBrona Jamesa i Cleveland Cavaliersa, prvo nakon 1979. godine.

"Sve što smo tražili je još jedna utakmica. I dobili smo je. Ukoliko ne pobijedimo u sedmoj utakmici osjećat ćemo se kao da smo podbacili", rekao je junak Wizardsa, John Wall.

Bila je to utakmica s puno izmjena vodstva, niti jedna se momčad nije uspijevala odvojiti, samo u posljednjoj četvrtini bilo je šest izjednačenja i devet promjena vodstva. Nakon što je Al Horford iz teške pozicije zabio za 91:89 Celticsa 7,7 sekundi prije kraja s druge je strane Wall tricom doveo u vodstvo Wizardse. Ostale su 3,5 sekunde do kraja, akciju su Celticsi izveli za Thomasa, čiji šut za tri iz vrlo nezahvalne situacije pogađa obruč, ali ne ulazi u koš.

Iako ga šut za tri poena nije išao (1/8), Bradley Beal predvodio je Wizardse s 33 poena, dok se Wall uz prilično loš šut iz igre (9/25 iz igre, 6/8 slobodna) zaustavio na 26 poena i osam asistencija. Dobru je partiju pružio i Markieff Morris sa 16 koševa i 11 skokova. Bojan Bogdanović nije se proslavio niti u ofenzivi, niti u defenzivi, odigrao je 17 minuta i za to vrijeme upisao četiri poena (2/3 za 2, 0/3 za 3) uz četiri skoka.

Celticse su predvodili Isaiah Thomas i Avery Bradley sa po 27 koševa, na 20 se poena zaustavio Al Horford. Još je samo Jae Crowder bio dvoznamenkast, ubacio je deset poena uz sedam skokova i osam asistencija.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u Bostonu u noći s ponedjeljka na utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!