Košarka

Iznenađujući poraz Milana, double-double Simona, dobar nastup Delaša

Petar Jenjić • petak, 12.05.2017.
Iznenađujući poraz Milana, double-double Simona, dobar nastup Delaša
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije četvrtfinalne utakmice i već smo svjedočili jednom malom iznenađenju. Capo d' Orlando poveo je 1-0 u seriji protiv Armani Milana, pobijedivši ih u gostima rezultatom 87:80. Za vodeću momčad regularnog dijela sezone double-double učinak je ostvario Kruno Simon, dok je vrlo dobru utakmicu za goste odigrao Mario Delaš. U drugom večerašnjem dvoboju Stipčevićev Sassari je poražen na gostovanju kod Trenta 65:55...

Iako je na papiru izgledao kao najizvjesniji četvrtfinalni par, košarkaši teren je ipak pokazao drugačiju sliku. Armani Milano ušao je u doigravanje kao prvoplasirana momčad prvenstva, međutim, ni to im nije pomoglo da dođu do pobjede u prvoj utakmici protiv Capo d' Orlanda.

Gosti su slavili rezultatom 87:80 u utakmici tijekom koje su tek jednom bili u zaostatku i to sredinom druge četvrtine (28:27). U ostatku susreta potpuno su dominirali, kontrolirali rezultat i u samoj završnici, kada je Milano zaprijetio, ostali mirni i došli do pobjede.

Četiri minute prije kraja imali su 11 koševa prednosti (77:66), međutim, domaćin ubacuje sedam vezanih poena i komplicira utakmicu. Ipak, više od toga nije išlo, gosti su i dalje bili vrlo učinkoviti u napadu i na kraju su zasluženo slavili.

Antonio Iannuzzi zaključio je susret s 18 poena (8/13 za dva, slobodna bacanja 2/2) i osam skokova čime je bio najefikasniji kod pobjedničke momčadi. Mario Delaš je za 22 minute na terenu ubacio deset poena (4/5 za dva, slobodna bacanja 2/3) i skupio četiri skoka, dok je Sandro Nicević ubacio dva poena (1/2 za dva) za tri minute u igri.

Najbolji je kod Milana bio Davide Pascolo s 24 poena (10/11 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 1/2), Kruno Simon je zaključio dvoboj s 11 poena (1/3 za dva, 3/7 za tricu) i 11 skokova za 25 minuta provedenih na parketu.

Trento nije imao prevelikih problem na domaćem parketu protiv Dinamo Sassarija protiv kojeg je u konačnici slavio rezultatom 65:55. Susret su prelomili odlično odigranom trećom četvrtinom, prije svega u obrambenom dijelu jer su primili tek osam poena.

Uoči posljednji deset minuta imali su 18 koševa viška (52:34) koje su bez problema održavali do kraja. Sassari je u posljednjim minutama tek uspio malo ublažiti poraz.

Do pobjede ih je predvodio Joao Gomes sa 17 poena (2/6 za dva, 4/9 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i sedam skokova, dok je Dustin Hogue (5/7 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 2/4) dodao 12 koševa i osam skokova.

Jedini je dvoznamenkast kod gostiju bio David Bell s deset koševa (1/1 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Rok Stipčević je zaključio susret sa sedam poena (0/1 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 4/6), jednim skokom i jednom asistencijom za 29 minuta provedenih na parketu.

Lega A, četvrtfinale, prva utakmica:
Armani Milano - Capo d' Orlando 80:87 (0-1)
Trento - Sassari 65:55 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!