Tenis

Isner u tri seta do pobjede protiv Ramosa, Fognini i Verdasco bez problema

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.05.2017.
Isner u tri seta do pobjede protiv Ramosa, Fognini i Verdasco bez problema
Foto: EPA

Susretima prvog kola kod tenisača, započeo je glavni turnir u Rimu. Već prvog dana jedan od nositelja oprostio se od turnira...

Fernando Verdasco opravdao je status favorita u prvom kolu turnira u Rimu glatkom pobjedom protiv Donalda Younga. Iskusni Španjolac tako je nastavio seriju pobjeda protiv Younga, a drugo kolo donosi mu puno veće probleme jer će vrlo vjerojatno morati na David Goffina koji na startu čeka kvalifikanta.

Zagrijavanje je odradio Fabio Fognini koji je ispustio samo četiri gema protiv sunarodnjaka s pozivnicom Mattea Berrettinija. Ovom pobjedom izborio je dvoboj protiv Andyja Murrayja.

"Nisam nikada niti trenirao s Matteom i bilo je teško ući u meč u kojem ne znate što vas čeka. Matteo može još napredovati, ima prostora na svim poljima i to sam mu rekao", istaknuo je Fognini, a savjet je dobro primio Berrettini: "Fabio je veliki igrač i svaki njegov savjet je dobrodošao."

U jednom od najzanimljivijih susreta prvog kola John Isner nakon velike borbe došao je do pobjede protiv Alberta Ramosa. Vrlo težak dvoboj, prvi tie-break otišao je na stranu Ramosa, a drugi na stranu Isnera da bi u trećem setu Amerikanac dva puta napravio break i sa 6:1 prošao dalje. Inače, u prva dva seta viđena je samo jedna jedina break prilika i to neiskorištena.

Jiri Vesely rutinski je odradio posao protiv Britanca Daniela Evansa. Britanac nije imao šanse, uhvatio je tek četiri gema i brzo se oprostio od turnira. Nakon vrlo dobrih igara u početku sezone, Evans je dosta pao u formi i nije u pravom izdanju.

ATP Rim, prvo kolo:
Fernando Verdasco (Španjolska) - Donald Young (SAD) 6:3, 6:3
Fabio Fognini (Italija) - Matteo Berrettini (Italija, WC) 6:1, 6:3
John Isner (SAD) - Albert Ramos (Španjolska, 14) 6:7(4), 7:6(4), 6:1
Jiri Vesely (Češka) - Daniel Evans (Velika Britanija) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!