Košarka

Minimalno slavlje AEK-a i poravnanje u seriji, solidan učinak Roka Ukića

Petar Jenjić • nedjelja, 14.05.2017.
Minimalno slavlje AEK-a i poravnanje u seriji, solidan učinak Roka Ukića
Foto: FaH

Košarkaši AEK-a poravnali su rezultat u polufinalu protiv Panathinaikosa na 1-1 u seriji na tri pobjede, slavili su s minimalnih 71:70...

Nakon što ih je prošle godine iz polufinala, bez ispaljenog metka, izbacio Olympiakos, košarkaši AEK-a vidjeli su svoju priliku protiv trenutno druge momčadi grčke lige i trenutno je sasvim dobro koriste.

Na domaćem su parketu u vrlo zanimljivoj utakmici svladali Panathinaikos s minimalnih 71:70 i tako poravnali rezultat na 1-1 u seriji na tri pobjede.

Kao i u prvoj utakmici Panathinaikos je igrao bolje i vodio većim dijelom utakmice, u nekoliko navrata s 12 razlike. Ipak, AEK se potpuno vraća u utakmicu polovicom posljednje četvrtine kada ubačajem Michaela Dixona dolazi do prvog vodstva još od početka susreta (63:62).

Iako su imali i šest koševa minusa, Panathinaikos veže nekoliko učinkovitih napada i ubačajem Nikosa Pappasa dolazi do poravnanja minutu i pol prije kraja (70:70). Na drugoj strani jedno slobodno bacanje pogađa Dimitris Mavroidis, gosti imaju dvije prilike za pobjedu, no K.C. Rivers promašuje u oba navrata i osigurava pobjedu domaćinu.

Milan Milošević je predvodio AEK do pobjede s 14 poena (5/5 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i šest skokova. Roko Ukić je ubacio osam koševa (4/6 za dva, 0/4 za tricu) uz šest skokova i četiri skoka za 26 i pol minuta na terenu.

Najbolji je kod gostiju bio Chris Singleton s 19 poena (7/11 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 5/&) i 11 skokova, po 11 koševa su dodali Nikos Pappas i James Gist (šest skokova).

Grčka liga, polufinale:
AEK - Panathinaikos 71:70 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!