Košarka

Leonard: "Nije bilo namjere u Zazinom potezu", Durant: "Pačulia nije prljav igrač, žao nam je"

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.05.2017.
Leonard: "Nije bilo namjere u Zazinom potezu", Durant: "Pačulia nije prljav igrač, žao nam je"
Foto: EPA

Golden State Warriorsi poveli su u finalnoj seriji Zapadne konferencije pobjedom na svom paketu protiv San Antonio Spursa. Spursi su igrali odlično i imali visoku prednost sve dok nisu ostali bez Kawhija Leonarda koji je nesretno obnovio ozljedu...

Veliki hendikep za San Antonio Spurse bila je ozljeda Kawhija Leonarda nakon čega su Warriorsi okrenuli dvoboj i uzeli pobjedu. Dotad su Spursi imali visoku prednost i sve pod kontrolom, međutim ozljeda najboljeg igrača stavila ih je u probleme.

"Ne znam što reći, utakmica je tek završila. Ne znam kakav je njegov status, znam samo da je ozlijedio isto stopalo kao i prošli put", govorio je Gregg Popovich.

Ozljedu istog stopala Leonard je zaradio u seriji protiv Houston Rocketsa, Spursi su ipak uspjeli doći do pobjede u šest utakmica i eliminirati Rocketse.

"Vrlo je bolno i teško je išta prognozirati. Jednostavno nisam mogao nastaviti znajući da smo tek na polovici treće četvrtine. Je li Pačulia namjerno izazvao ozljedu? Ne, zatvarao je šut, vrijeme je isticalo, moram još jednom pogledati akciju", kaže Leonard.

Pačulia također tvrdi kako nije bilo nikakve zle namjere u njegovom obrambenom potezu i sve je jednostavno slučajnost.

"Napravio sam samo ono što sam trebao i zatvarao šut. Nisam niti znao da je na podu dok se nisam okrenuo kada je dosuđen prekršaj. Nisam znao što se dogodilo", tvrdi Gruzijac.

Kevin Durant slaže se s tim razmišljanjem i također smatra da nije bilo nikakve želje za izazivanjem ozljede Leonarda.

"Zaza nije prljav igrač, morate imati savršen tajming ako želite nekog ozlijediti. Mi nismo takva momčad. Kawhi je nevjerojatan igrač i prema njemu imamo samo veliki respekt te mu želimo brz oporavak. Ovo je bila samo obrambena reakcija, nesretna situacija i žao mi je što se dogodila."

Odličnu utakmicu odigrao je Manu Ginobili, ali i on na kraju ističe veliki hendikep Leonardove ozljede.

"On nam stvarno puno znači i s njim smo igrali jako dobro. Nakon što je izašao, Warriorsi su se osjećali bolje, podigli su samopouzdanje i počeli stvarati pritisak, a mi nismo imali igrača koji bi ga razbio. Mučili smo se bez Kawhija i ovo je težak poraz. Tek se vraćao nakon ozljede i onda je iskrenuo dva puta isti zglob u jednoj minuti", kaže Ginobili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2017. u 20:35
    Leonard si je sam kriv..
    Obrisan korisnik