Košarka

Warriorsi iskoristili ozljedu Leonarda i okrenuli 25 koševa zaostatka za vodstvo u finalu Zapada

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.05.2017.
Warriorsi iskoristili ozljedu Leonarda i okrenuli 25 koševa zaostatka za vodstvo u finalu Zapada
Foto: EPA

Golden State Warriorsi slavili su u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv San Antonio Spursa rezultatom 113:111, preokrenuvši 25 koševa zaostatka. Ono što je teže od poraza za Spurse svakako je nova ozljeda Kawhija Leonarda nakon koje su Warriorsi napravili spomenuti preokret...

Prva utakmica finala Zapada ponudila je ono što smo i mogli očekivati. Golden State Warriorsi su uspjeli okrenuti 25 poena zaostatka protiv San Antonio Spursa i povesti s 1-0 u seriji.

Ipak, nije to bilo tako jednostavno za Warriorse kojima je uvelike pomogla ozljeda Kawhija Leonarda polovicom treće četvrtine nakon čega je uslijedila velika serija domaćina koji su iskoristili izostanak najboljeg protivničkog igrača i došli do pobjede.

Ovisno o težini ozljede ovisit će i konačan rezultat ove serije jer bez Leonarda će i jedna pobjeda Spursa biti iznenađenje.

Nije to bila večer domaćina koji je u potpunosti bio nadigran u prvom poluvremenu. Na krilima vrlo raspoloženog LaMarcusa Aldridgea su nakon prve četvrtine imali 14 koševa viška (30:16). Kada se na to nadoveže Kawhi Leonard, velika je razlika bila neminovna. Spomenuti je dvojac ubacio više od polovice koševa Spursa koji su na poluvremenu imali okruglih 20 poena prednosti (62:42).

Dobar ulazak u drugo poluvrijeme Spursa poremetila je obnova ozljede Leonarda koji je morao napustiti igru sredinom treće četvrtine i kasnije se nije vraća na parket.

Uslijedila je velika serija Golden Statea 16:0 kojom su se spustili na samo sedam razlike, najmanja razlika još od početnih minuta utakmice (78:71).

Veliki nalet domaćina San Antonio je uspio zaustaviti u pravo vrijeme i zadržati stečenu prednost. Ipak, konce u igri Warriorsa je potpuno preuzeo Kevin Durant koji je zaredao nekoliko sjajnih napadačkih akcija i spustio svoju momčad na minimalan zaostatak, zatim doveo i do vodstva (101:100) četiri minute prije kraja.

Iako su se ponovno uspjeli vratiti u vodstvo, Spursi nisu uspjeli izdržati do samog kraja utakmice. Steph Curry je ubacio za pet koševa viška domaćina (111:106) koje je uspio sačuvati do kraja utakmice. Imali su gosti tricu za produžetak, no nisu bili precizni.

Curry je zaključio susret s 40 poena (14/26 iz igre, slobodna bacanja 5/7) i sedam skokova, Kevin Durant je dodao 34 koša (11/21 iz igre, slobodna bacanja 10/12).

Kod Spursa je LaMarcus Aldridge ubacio 28 poena (11/24 iz igre, slobodna bacanja 5/6), dok je Kawhi Leonard dodao 26 koševa (7/13 iz igre, slobodna bacanja 11/11).

NBA doigravanje, finale Zapada:
Golden State Warriorsi - San Antonio Spursi 113:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2017. u 20:34
    Warriorsi pokazali karakter i da su prava momcad, vrijedna naslova.
    Obrisan korisnik