Tenis

VIDEO: Del Potro okrenuo meč protiv Dimitrova, kraj za Pouillea

Branimir Korać • utorak, 16.05.2017.
VIDEO: Del Potro okrenuo meč protiv Dimitrova, kraj za Pouillea
Foto: EPA

Odigrani su dvoboji prvog kola u muškoj konkurenciji u Rimu gdje je najzanimljiviji meč odigran na kraju programa kada su se susreli Juan Martin Del Potro i Grigor Dimitrov...

11. nositelj Rima Lucas Pouille poražen je na startu od Sama Querreyja u dva tie-breaka. U oba je Francuz imao prednost, ali nije ju zadržao. U prvom setu ispustio je vodstvo i dvije set lopte (6:4) da bi u drugom propustio tri set lopte također u 13. igri.

Nakon ispuštene tri set lopte u prvom setu, Jan-Lennard Struff okrenuo je meč protiv Bernarda Tomića i potvrdio sjajnu formu. Struff ove godine igra odličan tenis, ima kvalitetne rezultate i zadao je novi udarac Tomiću u pripremama za Roland Garros. Australac na ovoj podlozi rijetko bilježi kvalitetne rezultate stoga ovaj poraz i nije neko posebno čudo.

Tomaš Berdych upisao je 599. pobjedu na ATP Touru, a priliku za jubilarnu 600. imat će u dvoboju protiv Carlosa Berlocqa. Berdych se izjednačio po broju pobjeda s Goranom Ivaniševićem koji ga trenutno trenira, a do toga je došao slavljem protiv Mische Zvereva u dva seta. Zverev je propustio priliku u 13. igri prvog seta kada je vodio sa 6:4 i nakon toga otišao u poraz.

Deveti nositelj David Goffin nije imao lagan posao protiv Thomaza Belluccija, ali izvukao je pobjedu. Umor je bio očit kod Belgijca, ali Bellucci mu je pomogao brojnim neforsiranim pogreškama. Brazilac je vodio 7:6, 3:2 uz break, ali nakon toga potpuno je pao i upisao poraz.

Carlos Berlocq prošao je kroz kvalifikacije bez izgubljenog seta, a s 2-0 odradio je posao i u prvom kolu. Igrao je protiv Robina Haasea koji ove sezone na zemlji češće gubi nego što pobjeđuje. Upisao je pobjedu 6:3, 7:5 i predstavljat će zanimljiv izazov za Tomaša Berdycha.

Kyle Edmund izborio je drugo kolo pobjedom protiv Portugalca Joaa Souse koji igra u vrlo lošoj formi. Sousi je ovo peti uzastopni poraz bez osvojenog seta, potpuno je izgubio samopouzdanje i dva mjesta lošije plasirani Britanac rutinski ga je svladao.

U meču dana susreli su se Juan Martin Del Potro i Grigor Dimitrov, a sjajni Argentinac slavio je u tri seta. Dimitrov je uzeo prvi set, ali u nastavku meča u ključnim trenucima nije bio dobar i nije pronalazio igru za Del Potra. Obojica su susret završili s više winnera nego neforsiranih pogrešaka što pokazuje kako je meč bio dobar. Ovo je peta pobjeda u pet međusobnih mečeva za Del Potra.

"Mislim da sam odigrao dobro tijekom cijelog meča. U prvom setu imao sam break prilike, ali Grigor je u tom razdoblju igrao jako dobro. U drugom i trećem odigrao sam jako dobro s osnovne linije, servis me dobro služio, a bekhend je bio snažan i kvalitetan", rekao je Del Potro kojeg čeka dvoboj protiv Edmunda.

ATP Rim, prvo kolo:
Sam Querrey (SAD) - Lucas Pouille (Francuska, 11) 7:6(6), 7:6(8)
Jan-Lennard Struff (Njemačka, Q) - Bernard Tomić (Australija) 6:7(8), 6:1, 6:4
Tomaš Berdych (Češka, 12) - Mischa Zverev (Njemačka) 7:6(7), 6:4
Aljaž Bedene (Velika Britanija, Q) - Gianluca Mager (Italija, WC) 6:7(3), 6:4, 3:0 predaja Mager
David Goffin (Belgija, 9) - Thomaz Bellucci (Brazil, LL) 6:7(5), 6:3, 6:4
Carlos Berlocq (Argentina, Q) - Robin Haase (Nizozemska) 6:3, 7:5
Viktor Troicki (Srbija) - Stefano Napolitano (Italija, WC) 7:6(1), 6:2
Nicolas Almagro (Španjolska, Q) - Andreas Seppi (Italija, WC) 7:6(6), 6:3
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Joao Sousa (Portugal) 6:3, 6:4
Florian Mayer (Njemačka) - Thiago Monteiro (Brazil, Q) 6:4, 6:2
Juan Martin Del Potro (Argentina) . Grigor Dimitrov (Bugarska, 10) 3:6, 6:2, 6:3
Ryan Harrison (SAD) - Jared Donaldson (SAD, LL) 2:6, 7:6(0), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!