Tenis

Lučić-Baroni se provukla protiv Šarapove, Ruskinja bila blizu preokreta pa predala zbog ozljede

Dario Dodić • utorak, 16.05.2017.
Lučić-Baroni se provukla protiv Šarapove, Ruskinja bila blizu preokreta pa predala zbog ozljede

Mirjana Lučić-Baroni uz puno se sreće plasirala u osminu finala WTA turnira u Rimu. Nakon što je uzela prvi set protiv Marije Šarapove Mikica je stala, Ruskinja je bila blizu potpunog preokreta kada je zbog ozljede bila primorana predati meč...

Mirjani Lučić-Baroni smiješio se novi poraz protiv Marije Šarapove, gotovo identičan onome iz Madrida gdje je Ruskinja izgubila prvi set, a zatim počela igrati puno bolje i preokretom došla do pobjede.

Isto se dogodilo i večeras u šesnaestini finala turnira u Rimu. Mirjana je puno bolje otvorila meč protiv trenutno 211. igračice svijeta, odmah u prvoj igri došla je do breaka i zadržala prednost do kraja te sa 6:4 povela 1-0 u setovima.

No, u drugom se setu pojavila neka nova Šarapova i neka nova Mirjana. Ruskinja je počela igrati odlično dok se Lučić-Baroni sve više mučila. U trećem gemu Šarapova dolazi do breaka, lagano ga potvrđuje svojim sljedećim servisom, a malo je nedostajalo da Ruskinja odmah ugrabi i dvostruki break. Uz puno borbe u svoja iduća dva gema Mikica ipak čuva servis. Za ugroziti Šarapovu oružja u arsenalu nije bilo, Ruskinja sa 6:3 poravnava na 1-1 u setovima.

Loše je u treći set ušla Lučić-Baroni, glatko joj bez izgubljenog poena Šarapova oduzima servis, a zatim traži medicinski time-out pri 40:40 na svom servisu. Nakon što se vratila iz svlačionice Ruskinja pogađa as i uz nešto problema ipak potvrđuje break. Bilo je očito da se zbog ozljede bedrenog mišića Šarapova jedva kreće terenom, ali i takva je zadavala glavobolje Mirjani, koja spašava četiri break-lopte da bi na kraju ipak smanjila na 2:1.

Loše vijesti uvijek dolaze u paru. Prije početka meča Ruskinja je saznala da neće dobiti pozivnicu za Roland Garros, a kad je Mirjana spasila silne break-lopte vjerojatno je shvatila da može samo pogoršati ozljedu i predaje meč Hrvatici, koja će u osmini finala ukrstiti rekete s pobjednicom dvoboja Kerber - Kontaveit.

WTA Rim, 1/16 finala:
Mirjana Lučić-Baroni (HRV, 16) - Maria Šarapova (RUS, WC)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!