Tenis

Marin Čilić tijesno poražen u četvrtfinalu Rima, Isner ide dalje

Branimir Korać • petak, 19.05.2017.
Marin Čilić tijesno poražen u četvrtfinalu Rima, Isner ide dalje
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio proći u polufinale turnira u Rimu. John Isner slavio je u tri seta, dva seta uzeo je u tie-breakovima dok je Čilić drugi uzeo sa 6:2...

John Isner odigrao je još jedan dobar meč i plasirao se u polufinale turnira u Rimu. Nakon što je svladao Stana Wawrinku, bio je bolji i od Marina Čilića u tri seta.

Čilić je odigrao dobar drugi set, no u prvom i trećem nije uspio oduzeti servis Amerikancu, izgubio je oba tie-breaka i u osmom međusobnom dvoboju upisao je drugi poraz.

U prvom setu Isner je izgubio samo četiri poena na svom servisu, Čilić je s druge strane spasio jednu break loptu prije odlaska u tie-break, a tamo je Isner odmah otišao do 3:0 i Čilić se nije vratio.

Drugi set bio je bolji za Marina, odmah je napravio break i poveo s 3:0, Isner je imao dosta problema u cijelom setu, svaki servis gem bio mu je pod pritiskom i Čilić je uz dva breaka izborio treći set.

Odlučujući set bio je preslika prvog u kojem je Marin spasio jednu break loptu i izgubio u 13. igri. Ponovno je Isner odmah pobjegao u tie-breaku, otišao do 5:1 i priči je bio kraj.

Isner je upisao novu pobjedu i neočekivano došao čak do polufinala turnira u Rimu. Ponovno je imao visok postotak ubačaja prvog servisa i tako si stvorio preduvjete za pobjedu. Čilić se sada okreće Roland Garrosu gdje će pokušati doći do kvalitetnog rezultata.

Rim, četvrtfinale:
John Isner (SAD) - Marin Čilić (Hrvatska, 6) 7:6(3), 2:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2017. u 17:47
    Ma ako nije dosad s 28 godina, tesko da se moze nesto promjeniti vise i bolje jer tu su mladi lavovi koji dolaze i grizu spomenuo si Zvereva, tu je Thiem, Kirgyos.. da ne nabrajam dalje koji ce uskoro u top 10 tako da tesko da ce Marin ostati za koju godinu u top 10..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2017. u 17:05
    Mozda moze nesto nauciti od mladog Zvereva; taj se ne predaje lako i jako dobro cita igru protivnika ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2017. u 15:49
    Očekivano od Marina, vec je glupo uopce komentirati njegove mečeva kad uspije povezati 2-3 pobjede u nizu, to je za njega kao da je osvojio grand slam jučer dobio Goffina danas izgubio od Isnera,vjerojatno naj nepredvidljiviji igrač na touru..
    Obrisan korisnik