Košarka

Union Olimpija tricom Jeffersona do još jedne tijesne pobjede za vodstvo 2-0 u seriji

Branimir Korać • petak, 19.05.2017.
Union Olimpija tricom Jeffersona do još jedne tijesne pobjede za vodstvo 2-0 u seriji

Košarkaši Union Olimpije poveli su s 2-0 u finalnoj seriji slovenskog prvenstva. Nakon pobjede u produžetku u Rogaškoj, bili su uspješni i na svom parketu....

Još jedna dramatična utakmica između Union Olimpije i Rogaške ponovno je odlučena u posljednjim trenucima. Za razliku od prvog dvoboja, drugi nije otišao u produžetak, ali zato je odluka pala u posljednjim trenucima.

Iako je na početku posljednje dionice Union Olimpija imala dvoznamenkastu prednost, u završnici je Rogaška došla do poravnanja. 25 sekundi prije kraja Maurice Taylor poravnao je na 72:72, ali tu nije bio kraj.

Olimpija je krenula u svoj zadnji napad te je tri sekunde prije kraja susreta Brandon Jefferson ubacio tricu s devet metara i donio pobjedu svojoj momčadi.

Dragiša Drobnjak nakon toga pogodio je prvo slobodno, drugo namjerno promašio, ali domaćin je uhvatio skok i osigurao pobjedu.

Najbolji kod Union Olimpije bili su Brandon Jefferson sa 16 poena te Nikola Janković s 15 poena i deset skokova. Kod Rogaške Tadej Ferme ubacio je 19 poena.

Slovensko prvenstvo, finale:
Union Olimpija - Rogaška 75:73 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!